Om Thailand Portalen
Formålet med Thailand Portalen
I de senere år har vi set en enorm interesse omkring Thailand i takt med at rejsebureauerne har taget Thailand på deres rejseprogrammer og priserne på en ferie i Thailand er da også kommet ned i et rimmeligt leje. En rejse til Thailand er en rejse til smilets land og det helt rigtige rejsemål for hele familien. Dette har naturligvis skabt en stor interesse for Thailand, thailandsk mad og lignende. I forbindelse med den store interesse, så har det også betydet at der i de senere år er kommet og stadigvæk kommer mange thailænder til f.eks. Danmark.

Jeg håber at vi med Thailand Portalen kan give en bedre viden og forståelse omkring Thailand og at brugerne af Thailand Portalen vil bruge de muligheder som Thailand Portalen tilbyder. Idéen bag Thailand Portalen er at have en seriøs website på dansk omkring Thailand for dig som har en særlig interesse i Thailand eller thailandsk kultur.

Thailand Portalen idag
Thailand Portalen indeholder for tiden 2017 nyheder med 5110 kommentare tilknyttet. Fotoalbumet er kommet op på hele 4248 billeder. Forumet på Thailand Portalen har 234842 indlæg fordelt over 18982 tråde. Thailand Portalen har 6772 medlemmer.

Dansk Thai Website - Version 1 Dansk Thai Website - Version 3 Dansk Thai Website - Version 4
Klik på billederne for at se et større billede af de forskellige gamle versioner af Thailand Portalen.


Historien bag Thailand Portalen
1997: Thailand Portalen tog sin spæde start i efteråret 1997 hvor Thailand Portalen hovedsagligt bestod af thailandske opskrifter, thailandske skrifttyper og lidt småprogrammer. Jeg kunne allerede fra start se at der var en utrolig stor interesse for Thailand Portalen med de mange daglige besøgende.

1999: I maj 1999 begyndte et stort arbejde med et helt nyt og mere brugervenligt design af Thailand Portalen. Brugerne kunne løbene følge med i arbejdet på den nye Thailand Portalen. Under denne store opdatering blev de første message boards taget i brug og vi kunne se at det daglige besøgstal steg og steg.

2001: Da vi kommer frem til marts 2001 får vi desværre den kedelige besked at vores udbyder af vores message boards stopper deres aktivitet. Vi finder naturligvis hurtigt en løsning på problemet ved at benytte en ny udbyder af message boards - desværre går alle indlæg tabt i denne forbindelse. Vi går derefter i gang med Thailand Portalen's tredje store opdatering. Under denne store opdatering hvor Thailand Portalen også flytter til en ny server, så bliver der tilføjet nye emner såsom thailandsk TV- og radio.

2002: I år 2002 der oplever vi desværre endnu engang, at udbyderen af vores gratis message board opgiver servicen og lukker for tjenesten. Thailand Portalen flytter derefter til sin egen server og får i den forbindelse også et domain-navn (www.dansk-thai.dk). På denne server er der mulighed for at afvikle egne CGI-Scipts og der bliver lynhurtigt lagt et rigtigt godt forum op, som vi kan have i fred uden at være afhængig af andre udbydere.

2004: I år 2004 fandt jeg så tiden inden til en ny større opdatering af Thailand Portalen og begyndte at 'lege' lidt med PHP. Den 25. juni blev siden så lanceret med det nye PHP-design.

2005: De første billeder fra et arragement bliver lagt op på Thailand Portalen til glæde for alle dem som var med til arragementet og ikke mindst dem som ikke havde mulighed for at deltage. Der er siden hen løbende blevet lagt billeder op fra diverse arragementer.

Dansk Thai Website - Version 2 Dansk Thai Website - Version 5 Dansk Thai Website - frem til marts 2013
Klik på billederne for at se et større billede af de forskellige gamle versioner af Thailand Portalen.


2010: Thailand Portalen er nu blevet så populær og databasen bag siden er nu blevet så stor at siden er vanskelig at afvikle hos flere ellers udemærket hosts. I lang tid checker og undersøger jeg markedet for at finde en udbyder som har nogle serveren som er kraftige nok til at håndtere databasen bag Thailand Portalen nogenlunde tilfredsstillende samt ikke mindst som kan håndtere den daglige stadigvæk stigende mængden trafik som siden afstedkommer. Det lykkes heldigvist til sidst efter lang tids søgen.

I forbindelse med skiftet til den nye udbyder bliver der også lavet et nyt tema/design til siden. Og efter en del rettelser så er de fleste brugere på siden til sidst nogenlunde tilfredse med farvevalg og opsætning og så videre. I hvert fald det indtryk jeg fik.

2012: Thailand Portalen har i efterhånden nogle år været plaget meget af uro, ballade, prøven grænser af og personfnidder. Det er forholdsvis få personen som står bag uroen og siden bliver mere og mere uanvendelig og ubrugelig. Jeg overvejer seriøst at opgive siden eller deaktivere forumdelen for at få bugt med uroen. Thailand Portalen er til trods for de efterhånden mange år på bagen stadigvæk et hobbyprojekt for mig og selvom der gennem årene har været meget at glæde sig over, så begynder det nu at blive overskygget af uroen.

Til sidst bliver der stort set lukket fuldstændigt af for at nye brugere kan tilmelde sig siden, for at undgå at urostifterne vender tilbage til siden. Det lykkes dog ikke helt, men i det store hele bliver der mere ro på siden. Desværre bliver en masse mennesker afvist fra siden, mennesker som ellers måske kunne bidrage med viden og input eller mennesker som havde behov for at spørge sig til råds fra andre brugere på siden. Det er meget kedeligt at det skal være sådan.

2013: Thailand Portalen var langt hen i marts fortsat lukket af for nye brugere for at undgå uromagere på siden. Men efter at have været lukket for nye brugere i over et år blev der igen åbnet op for nye brugere - også selvom flere af uromagere søgte tilbage på siden. I forbindelse med ny-åbningen for nye brugere blev der også lagt en nyere version på af temaet/designet fra 2010. Det nye tema/design er holdt i de samme farver som det forrige tema/design.

Den 10. april 2013 skifter Dansk Thai Website, som siden har heddet i årevis, navn til Thailand Portalen.

2014: Den 25. juni 2014 kunne Thailand Portalen fejre de 10 førstr år baseret på det PHP/MySQL-script som blev taget i brug tilbage i 2004. 10 år hvor siden har været forskånet for de større nedbrud og tab af tråde, indlæg og informationer - som siden var svært plaget af i de tidlige år fra 1997 til 2004. Læs nærmere om de 10 første år ved at klikke HER.

Fremtiden for Thailand Portalen Thailand Portalen vil i fremtiden løbene blive opdateret med nyheder og om muligt også med nye emner for at være så bredt dækkende som muligt for både danskere og thailænder i Danmark og Thailand. Vi håber at du vil besøge Thailand Portalen jævnligt for at holde dig ajour.

Forum for brugerne
Hvis du har nogle generale spørgsmål omkring Thailand, Thai'er, det at være Thai i Danmark, det at være gift med en Thai i Danmark eller lignede så kan jeg varmt anbefale dig at benytte vores forum hvor alle brugere af Thailand Portalen stiller deres viden, erfaring og gode forslag til rådighed.

Kontaktinformation
Du er velkommen til at kontakte Thailand Portalen hvis du har nogle spørgsmål, nyheder, gode idéer eller forslag til hvordan vi kan gøre Thailand Portalen bedre i fremtiden. Vi vil bestræbe os på at være så behjælpelig som muligt og eventuelt bringe dit budskab ud til brugerne af Thailand Portalen. Ris og ros er naturligvis også altid velkomment, da det er med til at gøre Thailand Portalen bedre i fremtiden og har du en nyhed som kunne være interessant at viderebringe så lad os høre fra dig.

Du kan altid skrive en email til Thailand Portalen på email-adresse: webmaster@dansk-thai.dk