Nyheder fra Dansk Thai Website via RSS på sin Facebook-profil
Hvad er RSS?
RSS står for Really Simple Syndication.
Rigtig Simpel Syndikering eller let opdateringsstrøm ville det hedde på dansk.

De fleste nyhedsmedier har i dag RSS-feed på deres websider, der kan abonneres på gratis. Det kræver normalt et program eller en browser, som kan læse et RSS-feed. Med jævne mellemrum undersøger programmet, om der er kommet opdateringer, der så ofte præsenteres som en overskrift eller et kort resumé.

Man kan så klikke på overskriften og læse mere, hvis nyheden er relevant, og på den måde kan man overskue et stort antal websider uden nødvendigvis at gå ind på dem flere gange i løbet af dagen for at tjekke, om der er dukket noget nyt op.

Internet Explorer 8 indeholder en RSS-reader, og konkurrerende browsere som Firefox og Safari har også RSS indbygget.

RSS-feeds kan bruges til at gøre det nemmere for de besøgende at følge med i strømmen af informationer på ofte opdaterede hjemmesider så som nyhedssider/-tjenester og weblogs. Teknologien fungerer på den måde, at en side tilbyder en syndikation via RSS, dvs. et RSS-feed, som består af sidens indhold i en XML-version, som er specielt indrettet til at forskellige former for RSS-læsere kan læse den. Ved at sætte en RSS-læser op til med jævne mellemrum at besøge sådan et RSS-feed og scanne den for ændringer, kan man følge med i opdateringer uden at skulle besøge hjemmesiden selv. Det sætter en i stand til at følge med på et stort antal hjemmesider på en gang. Det, brugeren modtager i sin RSS-læser, er som regel en overskrift (eller et kort resumé), der er linket til websiden. Selve RSS-læseren kan man som bruger enten have liggende på sin egen computer, eller man kan benytte en af RSS-læserne tilgængelige på internettet. Det er ikke helt ved siden af at tænke på et link til et RSS-feed som et dynamisk bogmærke.

Dansk Thai Website tilbyder også RSS af nyhederne på forsiden via følgende link:
http://www.dansk-thai.dk/rss.php

RSS fra Dansk Thai Website på sin Facebook-profil
Mange benytter i dag Facebook og det er faktisk muligt på Facebook at indsætte en RSS-feed via en applikation på Facebook.

Vi vil i det følgende forklare hvordan man får nyheder fra Dansk Thai Website ind på sin Facebook-profil.

1. Find applikationen
Først logger man ind på sin Facebook-profil og i søgefeltet øverst på siden skriver man RSS Graffiti. Når man skriver RSS Graffiti kommer der et ikon og en tekst op nedenunder søgefeltet. Det er applikationen på Facebook til at fremvise RSS-feeds på sin profil.

Se venligst nedenstående billede:


2. Gå til applikationen
Når man har trykket på applikationen som beskrevet under punkt 1, så kommer man ind på en ny side for applikationen. Inde på den side skal vi sådan set bare trykke på den blå knap Gå til applikation under det store logo oppe i venstre spalte af siden.

Se venligst nedenstående billede:


3. Vi vil tilføje et feed
Når du er kommet ind i applikationen så har du nu muligheder for at redigere feeds og/eller tilføje nye feeds. For at tilføje et nyt feed vælger vi at trykke på den grønne knap + Add feed i den midterste spalte.

Se venligst nedenstående billede:


4. Tilføj feed til Dansk Thai Website
Der kommer nu et nyt felt frem hvor vi kan indtaste de nødvendige oplysninger i applikationen for at den kan vise nyhederne fra Dansk Thai Website på din Facebook-profil.

Vi taster/vælger følgende oplysninger i felterne:

Feed URL: http://www.dansk-thai.dk/rss.php
Feed Name: Dansk Thai Website
Style: Standard
Message: Same as item's title
Update frequency: Automatic
Delay Publishing: 0

Resten af felterne behøver man ikke at indtaste oplysninger i.
Man slutter af ved at gemme de nye oplysninger ved at trykke på den blå knap Save øverste i applikationen.

Se venligst nedenstående billede:


5. Feed'et er nu tilføjet til din Facebook-profil
Efter du har trykket Save under punkt 4, så er det nye feed så tilføjet din Facebook-profil og der vil nu blive postet de samme nyheder omkring Thailand på din Facebook-profil som der bliver postet på Dansk Thai Website.

Se venligst nedenstående billede:


Ovenstående billede viser hvordan en postet nyhed på din Facebook-profil ser ud. Selvsamme nyhed på Dansk Thai Website ville se ud som nedenstående billede.Vi håber herfra at dette lille tips kan bruges.
God fornøjelse :-)

Administrationen på Dansk Thai Website