Regler for god opførelse på Thailand Portalen og i forumet
Velkommen til Thailand Portalen,

I de senere år har vi set en enorm interesse omkring Thailand i takt med at rejsebureauerne har taget Thailand på deres rejseprogrammer og priserne på en ferie i Thailand er kommet ned i et rimeligt leje. En rejse til Thailand er en rejse til smilets land og det helt rigtige rejsemål for hele familien. Dette har naturligvis skabt en stor interesse for Thailand, thailandsk mad og lignende. I forbindelse med den store interesse, så har det også betydet at der i de senere år er kommet og stadigvæk kommer mange thailænder til f.eks. Danmark.

Vi håber at vi med Thailand Portalen kan give en bedre viden og forståelse omkring Thailand og at brugerne af Thailand Portalen vil bruge de muligheder som Thailand Portalen tilbyder. Idéen bag Thailand Portalen er at have en seriøs website på dansk omkring Thailand for dig som har en særlig interesse i Thailand eller thailandsk kultur, også selvom du skulle bo i Danmark.

For at sikre at omgangstonen på Thailand Portalen er til at holde ud for alle, så har vi udarbejdet nogle regler som du som bruger er forpligtiget til at overholde. Såfremt at disse regler ikke overholdes så har administratorerne på Thailand Portalen nogle forskellige muligheder for blandt andet at redigere indlæg, fjerne indlæg, låse tråde, udelukke brugere, banlyse brugere og i yderste tilfælde spærring af IP-adresser.

Tilmelding:
Thailand Portalen (www.thailand-portalen.dk) er delvist åbent for alle som har en interesse i Thailand, thailandsk kultur eller lignende, men for at benytte sig af en række tjenester på Thailand Portalen kræves medlemskab - et medlemsskab som er gratis.
Når du registrere dig er det derfor vigtigt at du angiver en gyldig email-adresse, da du ikke kan blive medlem før du har aktiveret dit medlemsskab via et link som du modtager på den email-adresse som du angav ved tilmeldingen. Du kan naturligvis vælge at hemmeligholde din email-adresse, så andre medlemmer ikke kan se den, såfremt dette ønskes.

Profilbillede:
Du kan i din medlemsprofil vælge at have et profilbillede (en avatar) som er dit særlige kendetegn overfor andre medlemmer. Dit profilbillede kan du lægge op på Thailand Portalen fra din egen computer. Profilbilledet må maksimum være 100 x 100 pixels (højde x bredde) og højst fylde 30Kb. Animationer er tilladt. Profilbilledet skal være i enten .gif eller .jpg format. Fil-navnet på profilbilledet må ikke indeholde ulovlige tegn såsom mellemrum eller æøå - ellers kan profilbilledet ikke uploades.
Dit profilbillede må ikke være anstødeligt på nogle måde. F.eks. med politiske slogan/logoer, nøgnehed, anstødelige ting og reklamer for diverse firmaer. Administrationen afgør alene hvad som er anstødeligt.

Signatur:
Du har i din medlemsprofil mulighed for at indsætte en fast signatur, som vises under alle dine indlæg i forumet. Det er tilladt at indsætte sit profilnavn, rigtige navn, personlig kontaktinformation (telefon, email, hjemmeside, adresse, id for instant messager f.eks MSN Messenger og ICQ mv.). Politiske slogan, billeder, anstødelige ting og reklamer for diverse firmaer hører ikke til i din Signatur. En mindre 'kærlighedserklæring' til Thailand eller én linie (max. 75 anslag) med en reklame for dit eget thai-relateret firma er dog tilladt :-)
Finder administrationen signaturer som vi ikke mener hører til på Thailand Portalen, så vil vi i en PB (privat besked) bede medlemmet om at ændre sin signatur, såfremt dette ikke efterkommes så vil vi i administrationen selv ændre eller slette signaturen.

Private Beskeder (PB'er):
Du har som medlem på Thailand Portalen mulighed for at sende private beskeder, også kaldet PB'er, direkte til andre medlemmer uden at andre end modtageren kan læse beskeden. Alle medlemmer er mere end velkommen til at benytte denne mulighed efter forgodtbefindende men det accepteres ikke at medlemmer kommer med frække tilbud til andre medlemmer (hverken til dem af det ene eller andet køn) og medlemmer som ikke forstår dette vil uden advarsler blive udelukket og få spærret deres IP. Det accepteres hellere ikke at medlemmer på nogle måde chikanere eller spammer andre medlemmer ved brug af private beskeder. En Privat Besked er en privat besked, og den offentliggør man ikke uden samtykke fra afsender.

Forumet:
Vi har opsat følgende paragrafer for brug af forumet. Dette er ikke gjort for at chikanere nogen som helst, men for at holde forumet seriøst og brugbart for flest muligt, samt ikke mindst at have en god omgangstone i forumet.

§1 - Benyt søgefunktionen.
Vi har en udmærket søgefunktion på Thailand Portalen som du bør benytte såfremt du søger efter information. Da vi allerede har en del indlæg, så er sandsynligheden for at det du søger information efter allerede har været diskuteret til stede. Såfremt du finder resultat forældet så anbefales det at du laver et nyt indlæg i tråden fremfor at oprette en helt ny tråd om emnet og de andre medlemmer vil så kunne gøre deres bedste for at komme med en opdateret information.

§2 - Forstå andre medlemmers indlæg i bedste mening.
Forsøg at forstå hvad andre medlemmer mener og fortolk det i bedste mening. Virker et indlæg meningsløst, provokerende eller idiotisk ? Så læs det venligst et par gange mere, gerne med pauser mellem. Skriv så et indlæg, hvor du forsøger at finde ud af hvad det andet medlem egentlig mener. Forsøg at se helheden i tråden. Finder du en sætning som du kan hænge dig op i og kraftigt modsige - så gør ikke det!!! Du skal ikke altid regne med at alt bliver læst gennem mange gange før det bliver postet og der er mulighed for at andre medlemmer skriver forkert eller udtrykker sig uklart.

§3 - Brug ikke sarkasme og ironi i seriøse debatter.
Det du selv opfatter som en uskyldig spøg, kan og vil ofte blive misforstået af folk du ikke kender. Hvis en anden person reagerer negativt på dine forsøg på humor, er det sandsynligt at du slet ikke er morsom men irriterende.

§4 - Læg ikke ord i munden på folk, og stemple dem ikke for deres meninger.
Du kender dine egne meninger, men ikke andres. Er du sikker på at den som poster er sådan en type, og helt sikker mener dette ? Det kan du ikke vide noget om. Udtal dig ikke om hvad andre personer mener. Spørg og lad dem selv fortælle det.

§5 - Skriv kun indlæg i tråde, hvis du har noget at bidrage med.
Hav venligst respekt for andres debatter. Er nogle i gang med at diskutere på en heftig måde ? Du er ikke nødt til at deltage, og hvis du blander dig er chancen for at tingene bliver endda værre større, specielt hvis følelserne er i kog. Er nogle i gang med at diskutere noget som du syntes er udenfor temaet eller meningsløst - så lad dem gøre det uden din indblanding, du vinder intet ved at prøve at forhindre dem, og skal hellere bruge energien på at diskutere noget som du syntes er meningsfyldt.

§6 - Undgå billig retorik.
Kan du sætte nogles synspunkter på spidsen, og få dem til at virke tåbelige ? Kan du vende ordene som nogle har postet, for at få dem til at virke meningsløse ? Kan du få det til at se ud som om nogle modsiger sig selv ? Kan du få nogle til at virke tåbelige, underlegen, dumme eller usammenhængen ? Gør det ikke.... Det eneste du vinder er en uven og det du taber er muligheden for at forstå den anden.

§7 - Hold dig til temaet i tråden.
Følg temaet i tråden, ikke strømmen. Skal du poste en indlæg, så læs venligst det første indlæg i tråden for at se hvad tråden handler om. Vær saglig og træk ikke irrelevante ting ind i debatten. Har du lyst til at skrive et indlæg for sjov skyld, så er det ikke det rette sted. Har du lyst til at skifte emne ? Så lav en ny tråd.

§8 - Opret tråde i det rette forum.
Hvert forum fokusere på et emne, læs beskrivelsen af forumet. Temaer som ikke passer ind nogle steder postes i 'Andet'.

§9 - Undgå intern snak med bekendte.
Kender du nogle af de andre i forumet eller i en tråd - det er helt fint, altid godt med bekendte og gode venner. Men husk venligst på at ikke alle kender dem, og kun de færreste deler jeres kendskab til hinanden. Undgå internhumor, og forsøg at undgå at snakke for meget om jeres kendskab og oplevelse med hinanden, med mindre det har relevans til emnet og gøres forståeligt for andre. Har I behov for en privat diskussion med hinanden, så benyt venligst PB (Private Beskeder) eller chatten til formålet.

§10 - Start ikke nye tråde om emner som allerede debatteres.
Post ikke samme indlæg i mere end én tråd af gangen. Hvis samme debat foregår i flere tråde og/eller forumer bliver resultatet let forvirrende og ganske usammenhængende. Ofte mister begge tråde mange gode fif.

§11 - Ingen personangreb.
Personangreb hører ikke hjemme i en seriøs diskussion. Du må gerne være uenig med andre, men gå efter bolden ikke spilleren.

§12 - Følg normale normer for god opførelse.
Selv om debatterne ikke foregår ansigt til ansigt, så husk venligst på at det er mennesker af kød og blod du diskutere med. Hvis du overvejer om indlægget er over grænsen for det acceptable, så spørg dig selv: Ville folk blive sure, skuffet eller kede af at jeg sagde dette ansigt til ansigt ? Hvis svaret er ja, så lad være med at poste det, eller skriv noget andet i stedet.

§13 - Politik og religion.
Dette er emner som oftes skaber fronter som går over i konfrontationer. Debatter om disse emner er ofte vanskelige nok på tomandshånd, og de bliver ikke mindre vanskelige af at blive diskuteret i et forum. Som hovedreglen skal man derfor undgå disse ømtålige emner, men undtagelser kan forekomme. Undtagelser vil blive godkendt af administrationen, ellers slettes tråden. Hvis emnet kommer op i en relevant sammenhæng i en allerede eksisterende tråd er det tilladt at diskutere dem så længe man ellers holder sig inden for forumreglerne.

§14 - Stemmer informationen du finder på Thailand Portalen ikke?
Der er mange brugere på siden som gerne vil hjælpe dig med dit spørgsmål og dele ud af egen erfaring, men du skal naturligvis aldrig følge et godt råd helt uden videre - så kan du hurtigt ende med skægget i postkassen. Vore medlemmer har tilsammen en enorm kompentance omkring Thailand, men medlemmerne er selv ansvarlige for indholdet i deres indlæg og vi garantere ikke for rigtigheden i enkeltindlæg. Så benyt rådene du får her på siden, men undersøg gerne videre med ambassader, offentlige myndigheder og i rejselitteraturen osv. for at være helt sikker.

§15 - Links i forumet.
Der kan indsættes rejserelateret links, eller links som har betydning for indholdet i tråden så længe de ikke bryder de generele forumregler. Det tillades ikke at man indsætter links med det formål at annoncere for egen virksomhed.

§16 - Gør dine indlæg lette at læse.
Overdreven brug af store bogstaver, farver, smilies and andet gør at læseoplevelsen bliver dårlig. Indsæt gerne en smiley for at udtrykke dig, store bogstaver der hvor det er nødvendigt også videre, men lad ikke dine indlæg ligne dårligt pyntede juletræer. Udråbstegn og spørgsmålstegn må gerne benyttes, men har du et spørgsmål så bliver det ikke vigtigere af at du benytter en byge af spørgsmålstegn i stedet for et som er det normale. Så brug venligst spørgsmålstegn og udråbstegn med måde.

§17 - Administrationen.
Administrationen er voksne og fornuftige mennesker som ofre en del af sin tid for at gøre din oplevelse af forumet bedre. Ændre, lukker eller sletter administrationen indhold, så har det en god grund. Administrationen kan naturligvis deltage i debatter på lige fod med alle andre, og vil normalt kun udtale sig som privat menneske. Såfremt et medlem af administrationen udtaler sig som administrationen, så vil det blive tydeliggjort i kraft af følgende linie i indlægget: - Admin -.

Hetz og udhængning af administrationen er ikke tilladt. Har du en velbegrundet klage med saglige argumenter så send den direkte til den pågældende Admin eller om nødvendigt til Webmaster. Medlemmer af administrationen kan altid findes på Kontakt-siden.

§18 - Brud på forumreglerne.
Brud på forumreglerne vil blive mødt med forskellige reaktioner. Det kan være lige fra en advarelse via Privat Besked til udelukkelse fra forumet og spærring af ens IP-nummer. Det er naturligvis ikke administrationens livret at udelukke medlemmer, men det kan i yderste tilfælde desværre være nødvendigt. Hold derfor din sti ren, og dette er ikke noget du behøver at tænke nærmere over.

Oplever du som medlem brud på retningslinjerne kan du tage kontakt til et medlem af administrationen via en Privat Besked og gøre opmærksom på bruddet. Administrationen vil så undersøge bruddet på retningslinjerne og gøre sit for at løse problemet.

§19 - Dobbeltprofiler.
Det er ikke tilladt med dobbeltprofiler. Har man noget fornuftigt at sige, så kan ens almindelige profil vel stå ved det. Det behøver man ikke en dobbeltprofil til.
Administrationen har diverse muligheder for at checke for dobbeltprofiler, og ved afsløringen af sådanne kan man risikere at alle ens profiler bliver udelukket og ens IP spærret.

§20 - Udelukkelse, udsmidning eller frivillig ophør af medlemsskab.
Brugerprofiler slettes aldrig, da det vil gøre diverse tråde medlemmet har deltaget i usammenhængende. Derfor er der alene tale om udelukkelse af profiler uanset om det er på frivilligt basis eller ved udelukkelse/udsmidning pga. brud på reglementet. Ved indmeldelse på Thailand Portalen og oprettelse af en brugerprofil frasiger du dig dermed retten til eventuelt at kræve din brugerprofil slettet i fremtiden.

§21 - Det er ikke tilladt at reklamere for eksterne konkurrerende hjemmesider (*) - hverken direkte eller inddirekte uden tilladelse fra Adminstrationen, dog er relevant indhold på ikke-konkurrerende sider naturligvis tilladt. Er du i tvivl, så spørg en Administrator.
*Definationen på en konkurrerende webside dækker over andre danske thai-relateret sider og thai-relaterede fora.

Det er endvidere ikke tilladt at linke til eksterne websider med links, der indeholder en affiliate-kode af den ene eller anden slags. Dette gælder både links til kommercielle websider og til andre sider, hvor det gælder om at få andre ind via affiliate-kode. Således også hvis der ikke forsøges at tjene penge via et link, men blot at skabe trafik til den pågældende webside.

§22 - Medlemmernes sexuelle udskejelser, uanset hvordan de så end er forløbet, hører ikke til på Thailand Portalen. Det er selvfølgeligt glædeligt at høre folk hygger sig, men Thailand Portalen er altså ikke De Grå Sider i Rapport eller lignende hvor man kan udpensle ens sexuelle formåen eller mangel herpå i detaljer. Så lad os lige holde den slags detaljer ude af den offentlig debat og huske på at der altså også er mennesker som læser med herinde med andre interesserer end de frække.

§23 - Grundet situationen i Thailand hvor kritik af Kongen og Kongehuset er forbudt og hvor medier risikere lukning og de ansvarhavende fængslinger og hvor hjemmesider risikere blokering i Thailand, så har vi fundet os nødsaget til at forbyde alt kritik af Kongen og Kongehuset her på siden også.

Thailand Portalen henvender sig blandt andet til danskere i både Danmark og Thailand og vi finder det ikke gangbart at danskere i Thailand udelukkes adgang til siden grundet eventuel kritik af Kongen eller Kongehuset i Thailand. Hverken for de pågældende i Thailand, eller de danskere i Danmark som kan nyde godt af de danskere som opholder sig eller er bosat i Thailand og som ved en blokering af siden ville blive frataget muligheden for at dele ud af deres viden.

Admin forbeholder sig derfor ret til at uddele røde prikker, slette og redigere indlæg uden diskussion.

For nærmere information om emnet, se venligst følgende: TRÅD

Replikboksen
Replikboksen er til korte beskeder af interesse for andre medlemmer. Brug ikke replikboksen til spørgsmål eller chat, det har vi forumet og chatten til. Brugen af replikboksen er generelt underlagt de samme regler som forumet.

Chatten:
Der henstilles til at man behandler andre i chatten på samme måde som man forventer andre vil behandle en. Desuden så bør de generele forumregler også anvendes i chatten.

Ophævelse af medlemsskab (herunder også udelukkelse):
Det er selvfølgeligt kedeligt når medlemmer vælger at forlade Thailand Portalen, og det vil hvis det sker blive respekteret fuldt ud. Men vi gør opmærksom på at indlæg som er skrevet ikke kan kræves, eller vil blive, slettet. Det samme gælder for billeder, links mv. og selve brugerprofilen. Dette vil skabe forvirring og huller i trådene samt gøre fotoalbumet og linksdatabasen ufuldstændige. Samme regler som er gældende ved frivillig udelukkelse af medlemsskab er gældende ved tvungen udelukkelse.

Reklamering:
I replikboksen, gæstebogen og via private beskeder og emails
Alle former for reklamering i replikboksen, gæstebogen og via private beskeder og emails er strengt forbudt.
Det er dog tilladt at i sin signatur at have én linie (max. 75 anslag) med en reklame for sit eget thai-relateret firma.

I forumet
Enhver form for reklamering af produkter og firmaer som intet har med Thailand at gøre er strengt forbudt, og vil blive slettet af administrationen uden diskussion - omdrejningspunktet her på Thailand Portalen er Thailand. Uopfordret reklamering for relevante thai-relateret produkter/firmaer er tilladt, såfremt det anses at der er interesse for produktet/firmaet og kun så længe at man er villig til at besvare spørgsmål omkring produktet/firmaet i forumet, så alle brugere kan spørge og læse svar på tidligere spørgsmål omkring produktet/firmaetet og deraf vurdere produktet/firmaet. Reklamer postes i forumet under Markedspladsen. Adminstrationen kan og vil så vurdere om tråden har 'fortjent' en plads et sted i forumet. Administrationen forbeholder sig ret til at slette reklamer efter forgodtbefindende. Reklamer for medicin herunder Viagra med videre, seksuelle tjenester, casinoer og andre 'underlige' ting vil blive slettet uden diskussion. Enhver form for reklame-spam er forbudt og kan medføre udelukkelse - undlad derfor med at reklamere mere end én gang for et produkt/firma.
Det er naturligvis i orden at linke til produkter og firmaer, hvor man ikke selv har personlige interesser, i allerede eksisterende tråde.

Bannerreklamer og betalte reklamer
Som udgangspunkt er Thailand Portalen ikke interesseret i annoncører, men kontakt venligst Webmaster via email hvis du mener at Webmaster kan overtales til at lade en reklame for dit produkt komme på siden - kun relevante thai-relateret produkter/firmaer kan eventuelt komme på tale.

Reglerne:
Administrationen forholder sig retten til at ved enhver tid at redigere, tilføje eller fjerne punkter i reglerne.

Med venlig hilsen
- Webmaster -