printer
Lørdag den 20. august 2016 vil der i Rødekro blive afholdt Thai-Dansk Sommerfestival.

Kom og oplev spændende thailandsk madkultur fra de nordlige, nordøstlige, centrale og sydlige regioner af Thailand.

På selve pladsen er der masser af aktiviteter til både børn og voksne, blandt andet nyt og brugt marked - hvor du kan være heldig at finde lige det du mangler.

Trænger du til en god gang massage? Så er der traditionel Thai-massage på stedet!

Der er mulighed for at købe forskellige mad- og drikkevarer på pladsen.

Arrangementet starter klokken 11:00 og fortsætter frem til klokken 18:00.

Adressen er:
Knivsbjerg,
Haderslevvej 484,
6230 Rødekro
Link til kort: Klik her

TRYK HER for at se flyer på Dansk og ThaiSkrevetd. 15-08-2016 16:44 15/08-2016 16:44 4045 Fremvisninger 4045 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Der er fredag morgen eksploderet flere bomber forskellige steder i Thailand på dronningens fødselsdag.

I Hua Hin cirka 200 kilometer syd for hovedstaden Bangkok er der sket to eksplosioner. Tvillingebomber ved et tempel har dræbt én og såret tre andre, siger Sutthipong Klai-udom, distriktschef i Hua Hin, til Reuters.

De to bomber kommer, efter at Hua Hin, der er et populært turistområde, også torsdag blev ramt af eksplosioner. Her blev én person dræbt og 19 andre såret.

Længere mod syd i Surat Thani-provinsen er der også sket to eksplosioner fredag morgen. Ifølge provinsens guvernør var den første bombe gemt i en blomsterkumme og sprang foran en politistation. Den kostede en mand livet.

Desuden har der fredag morgen også været to eksplosioner på ferieøen Phuket.
Dermed er der sket mindst otte eksplosioner i Thailand de seneste 24 timer.

Thailands juntachef og premierminister, Prayut Chan-o-cha, mener, at de mange bomber er et forsøg på at destabilisere Thailand, der siden 2014 er blevet styret af militæret.

I alt er fire personer blevet dræbt i eksplosionerne det seneste døgn: to i Hua hin, en i Surat Thani og en i Trang. Mange andre er blevet såret.

Tidligere premierminister Yingluck Shinawatra som blev afsat af militæret ved et kup i 2014 har været ude og fordømme attentaterne.

Den danske ambassade i Bangkok, Thailand opfordre til at der udvises yderste agtpågivenhed, og at større menneskemængder undgås, ligesom at man bedes følge de lokale myndigheders anvisninger.

Man bør følge med i de lokale medier, ligesom man kan få råd og vejledning af sit rejsebureau, på hotellet og guest houses, hvorledes man bør forholde sig.

Der gøres opmærksom på, at man ved ophold i Thailand skal kunne legitimere sig, hvorfor man bør have enten en kopi af sit pas eller selve passet på sig. Ligesom det er en god ide at have en kopi af sit forsikringskort eller originalkortet med sig.

Læs nærmere på:
- Thailand ramt af flere bomber: Fire dræbte (DR Nyheder)
- Nye bombeangreb har ramt populære feriesteder i Thailand (Jyllands-Posten)
- Thai PBS

Skrevetd. 12-08-2016 09:16 12/08-2016 09:16 3771 Fremvisninger 3771 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Ifølge lokale medier overvejer den thailandske regering at påbyde turister og andre udlændinge at installere et særligt udviklet SIM-kort i deres mobiltelefoner, mens de besøger landet.

SIM-kortet skal gøre det muligt for myndighederne at tracke udlændinges færden i landet under deres ophold. Planerne skal omfatte både turister og fastboende udlændinge, altså alle uden thailandsk pas.

Det skriver bla. nyhedssitet Asian Correspondent, som citerer Takorn Tanthasith, der er generalsekretær for Thailands National Broadcasting and Telecommunications Commission.

Som udlænding i Thailand skal man allerede angive, hvor man planlægger at opholde sig under sit besøg i landet, men myndighederne ønsker større kontrol med turisternes gøren og laden.

Det skal angiveligt ske som et led i kampen mod kriminalitet.

Lokations-trackingen skal være permanent slået til på turist-kortene, og vil ikke kunne afbrydes, siger Tanthasith, der henviser til løsninger i Malaysia, hvor der er udført forsøg med samme slags turist-SIM.

I følge Asian Correspondent udtalte generalsekretær Tanthasith, at det ville kræve dommerkendelse for politiet at få adgang til data fra de særlige SIM-kort.

Han siger også, at myndighederne allerede har nemt ved at tracke landets egne indbyggere.

Kilde: DR Nyheder

Skrevetd. 09-08-2016 14:55 09/08-2016 14:55 4187 Fremvisninger 4187 Fremvisninger  3 Kommentarer 3 Kommentarer
printer
Thailands vælgere har accepteret en ny militært støttet forfatning ved en folkeafstemning søndag. Det er den 20. thailandske forfatning siden Thailands første forfatning i 1932.

Ifølge valgkommissionen har 61,4 procent af de afgivne stemmer været for militærets udspil, mens 38,6 procent af de afgivne stemmer har forkastet udkastet.

94 procent af stemmerne er optalt. Stemmeprocenten er på 55 procent. 50,5 million thaier var stemmeberettet.

Den nye forfatning skal bane vej for et parlamentsvalg næste år. Men den indebærer, at kommende regeringer skal regere på betingelser, dikteret af militæret.

Ifølge militærregering vil forfatningen garantere stabilitet på den politiske scene og afslutte mere end ti års splittelse.

Modstandere har advaret om, at ændringen vil afgive alt for meget magt til juntaen, der under kritik fra både FN, EU og USA kuppede sig til magten i 2014 oven på flere års uro, efter at premierminister Thaksin Shinawatra blev afsat i 2006.

De seneste ti år har landet været opdelt i to lejre: Rødskjorterne, der består af landets fattige, og som støtter Shinawatra-familien. Og gulskjorterne, hvor partilederen Abhisit Vejjajiva har opbakning fra middelklassen, eliten og kredsen omkring kongehuset.

Begge lejre anbefalede et nej til forfatningsændringen.

Skrevetd. 08-08-2016 08:32 08/08-2016 08:32 2974 Fremvisninger 2974 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer
For første gang siden militærkuppet i 2014 har valgstederne i Thailand slået dørene op søndag lokal tid.

Her skal landets vælgere tage stilling til en forfatningsændring, der ifølge den midlertidige militærregering vil medføre stabile tilstande på den politiske scene og afslutter mere end ti års splittelse.

- Over de kommende dage bliver dette lands fremtid afgjort, sagde juntaens leder, hærchef Prayuth Chan-ocha, ifølge Reuters fredag.

Søndag morgen står vælgerne i kø for at sætte deres kryds.

Et centralt punkt i den nye forfatning er, at regimet får lov til at udpege medlemmerne af parlamentets overhus, senatet, i en overgangsperiode på mindst fem år.

Modstandere har advaret om, at ændringen vil afgive alt for meget magt til juntaen, der under kritik fra både FN, EU og USA kuppede sig til magten i 2014 oven på flere års uro, efter at premierminister Thaksin Shinawatra blev afsat i 2006.

Læs nærmere på:
- Thailænderne går til valg efter ti års splittelse (Information.dk)
- Myten om det lykkelige Thailand (DR Nyheder)
- Danmarks ambassadør inden afstemning i Thailand: Undgå forsamlinger og alkohol (DR Nyheder)

Skrevetd. 07-08-2016 10:57 07/08-2016 10:57 3139 Fremvisninger 3139 Fremvisninger  4 Kommentarer 4 Kommentarer
printer
Lørdag den 13. august 2016 vil der i Islands Brygges Havnepark blive afviklet Thai Festival 2016.

Der vil være mulighed for at opleve det thailandske køkken og se indslag fra den thailandske kultur.

Der vil være lodtrækning om returbilletter til Thailand.

Arrangementet starter klokken 10:00 og fortsætter frem til klokken 18:00.
Der er fri entré til arrangementet.

Adressen er:
Islands Brygges Havnepark,
2300 København S
Link til kort: Klik her

TRYK HER for at se flyer på Dansk og Thai

Skrevetd. 24-07-2016 13:11 24/07-2016 13:11 8265 Fremvisninger 8265 Fremvisninger  3 Kommentarer 3 Kommentarer
printer
Kom med til sommerfest i Horsens for at møde nye og gamle venner, samtidig med at du støtter et godt formål.

Kokken vil tilberede et lækkert tag selv-bord med dejlig Thaimad. Drikkevarer må ikke medtages, drikkevarer kan købes ved sommerfesten.

Under sommerfesten vil der være underholdning af forskellig slags.

Overskuddet fra sommerfesten vil gå til det nye tempel i Sakon Nakhon samt til ældre og hjemløse i Udon Thani i Thailand.

Prisen for voksne er 190,- kr og 100,- for børn under 10 år. Sidste frist for billetter er 13. august 2016.

Adressen er:
Vinten Forsamlingshus,
Silkeborgvej 281,
Vinten,
8700 Horsens
Link til kort: Klik her

TRYK HER for at se flyer på Dansk og ThaiSkrevetd. 17-07-2016 11:30 17/07-2016 11:30 5672 Fremvisninger 5672 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Den videnskabelige samling af thailandske orkidéer, som i årtier har haft til huse i Botanisk Have, Statens Naturhistoriske Museum, er verdens største uden for Thailand. Mange af arterne her er sjældne eller truede. Nu vender flere af dem hjem til Thailand. Det drejer sig om småplanter af syv arter, der har klaret en vellykket opformering i Botanisk Haves genbank.

Den danske ambassade i Thailand har fejret sit 60 års jubilæum i 2015. Den første ambassadør, Gunnar Seidenfaden (1908-2001), kastede sig over studiet af landets flere end ét tusinde vilde orkidé-arter. Han fik på kort tid opbygget verdens største videnskabelige samling fra Thailand, og arterne blev studeret og beskrevet, efterhånden som de kom i blomst. Samlingen blev først etableret i ambassadens have i Bangkok, men blev flyttet til Botanisk Have i København omkring 1959.

- Ødelæggelse af de naturlige voksesteder har sammen med illegal kommerciel indsamling ført til, at mange thailandske orkidéer er blevet sjældne, og at nogle endda er på nippet til at forsvinde. Derfor sætter thailænderne stor pris på de orkidéer, vi donerer til dem, siger Henrik Æ. Pedersen, lektor ved Statens Naturhistoriske Museum, som Botanisk Have i dag hører under.

Videreførelse af Seidenfadens arbejde
Seidenfadens omfattende forskning skabte den nødvendige basis for orkidéernes behandling i den officielle fortegnelse over sjældne og truede thailandske plantearter. Hans arbejde er blevet videreført, så der i dag foregår et intensivt forskningssamarbejde omkring Thailands orkidéer.

For 15 år siden donerede Augustinus Fonden et nyt, moderne væksthus til den uvurderlige samling, og i 2011 bevilgede samme fond massiv støtte til projektet Seidenfadens Orkidéer: fra Klassisk Studiesamling til Moderne Forskningsfacilitet og Genbank (ved Henrik Æ. Pedersen, Gitte Petersen og Ole Seberg, Statens Naturhistoriske Museum; Jens I. Find, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning). Projektet omfatter bl.a. udviklingen af en genbank af levende vævskulturer, overvejende baseret på materiale fra Seidenfadens planter i væksthuset. Kulturerne dyrkes på sterile næringsmedier, hvor småplanterne kan bevares over en længere årrække.

- Vi opformerer så mange arter som muligt i tilstrækkelig målestok til, at småplanter kan returneres til oprindelseslandet. Den første sending med kulturer af syv sjældne arter er netop nu på vej til Queen Sirikit Botanic Garden i Chiang Mai. Der vil småplanterne snart kunne forlade deres sterile miljø og indgå i den lokale samling – med mulighed for yderligere opformering og re-introduktion i naturen, siger Henrik Æ. Pedersen

For to arters vedkommende er antallet af donerede småplanter så højt, at Queen Sirikit Botanic Garden umiddelbart vil benytte nogle af dem til felt-eksperimenter som forberedelse af re-introduktion.

Læs nærmere på:
- Statens Naturhistoriske Museum
- Botaniker og Ambassadør Gunnar Seidenfaden (1908-2001) og orkidéer i Thailand (Thailand Portalen)

Skrevetd. 21-06-2016 17:40 21/06-2016 17:40 6781 Fremvisninger 6781 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Lørdag den 25. juni 2016 der blive afholdt et Som Tam (Thai Papaya salat) og Thai Øl Party i Herning.

Arrangementet starter klokken 11:00 og fortsætter frem til klokken 21:00.

Der vil være gratis smagsprøver af Som Tam. Og der vil være mulighed for at købe drikkevarer og forskellige thai retter i de opstillede boder.

Der er gratis adgang.

Adressen er:
Silkeborgvej 27,
7400 Herning
Link til kort: Klik her
Link til arrangør: www.birdsthaihouse1.dk

TRYK HER for at se flyer

Skrevetd. 19-06-2016 12:20 19/06-2016 12:20 4832 Fremvisninger 4832 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thailand har i dag markeret at det er 70 år siden at Kong Bhumibol Adulyadejbesteg tronen i en alder af 18 år efter hans bror Kong Ananda Mahidol blev skudt og døde under mystiske omstændigheder.

Festlighederne blev skudt i gang med en religiøs ceremoni i Bangkok med 770 buddhistiske munke.

Kongen har selv fulgt med i festlighederne fra sin hospitalsseng, da han er ramt af helbredsproblemer. For få dage blev det meldt ud at kongen havde gennemgået en ballon-udvidelse i hjertet.

Kong Bhumibol Adulyadej er født den 5. december 1927 i Cambridge, Massachusetts, USA. Udover at være født i USA tilbragte den unge Bhumibol store dele af sin opvækst i Lausanne i Schweiz.

Kong Bhumibol blev formelt kronet i 1950.

Læs nærmere på:
- Thailand's King Bhumibol marks 70 years on the throne (BBC)
- Thailand's King Bhumibol undergoes heart surgery (BBC)
- En tur med M/S Selandia til Bangkok, Thailand i år 1950

Skrevetd. 09-06-2016 19:56 09/06-2016 19:56 4652 Fremvisninger 4652 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Til december åbner Qatar Airways sin tredje og fjerde rute til Thailand. Det bringer selskabet op på at have 48 ugentlige flyvninger til det populære turistland.

Qatar Airways begynder nemlig den 16. december at flyve fra Doha i Qatar til Chiang Mai fem gange om ugen. Der er tale om en forlængelse af selskabets eksisterende rute mellem Doha og Myanmar’s hovedstad Yangoon.

Det bliver selskabets fjerde destination i Thailand idet Qatar Airways til december også begynder at flyve fra Doha til Krabi og i forvejen flyver til Bangkok og Phuket. Med de to nye ruter i december udvider flyselskabet fra 39 til 48 afgange om ugen til Thailand.

Ruten til Chiang Mai vil blive betjent med Airbus A330-200 fly med plads til 236 på economy class og 24 passagerer på business class.

Læs nærmere på: Check-in.dk

Skrevetd. 31-05-2016 06:26 31/05-2016 06:26 5011 Fremvisninger 5011 Fremvisninger  3 Kommentarer 3 Kommentarer
printer
I juni måned vil det vrimle med asiatiske gadekøkkener, sushi-kurser, origami og asiatisk dans og musik, når København, Aarhus, Aalborg og Odense lægger rammerne til den succesrige festival Asian Culture Festival.

Festivalen er en kæmpe succes i hjembyen Aalborg, hvor den sidste år tiltrak omkring 19.000 besøgende.

Asian Culture Festival byder på gadekøkkener, hvor du kan købe og nyde fantastisk, sund asiatisk mad fra blandt andet Vietnam, Kina, Filippinerne, Japan, Pakistan og Thailand. Retterne vil være i små tapas-størrelser, og kan købes til rimelige priser i alle boderne.

Børnene kan slå sig løs i sushi-kursus og kreative workshops med ansigtsmaling, origami, dekorering af vietnamesiske hatte og ”tò he”, der er fremstilling af figurer i spiselig rismel. Og børnene kan også glæde sig til ”Vild med Sans”, der er en sjov, musikalsk og interaktiv tur rundt i kroppens sanser.

Der vil også være et større underholdningsprogram, hvor de besøgende kan opleve traditionel asiatisk dans og musik og andre kulturelle aktiviteter - alt sammen under det overordnede tema “Oplev mit land”

Baggrund: Asian Culture Festival
Asian Culture Festival startede i Aalborg i 2013, og er i løbet af tre år vokset til en større festival med 19.000 besøgende. Festivalen har de sidste tre år tiltrukket medvirkende fra flere end syv asiatiske lande og 100 frivillige.

Overskuddet bliver brugt på at udvikle festivalen, og yde støtte til fattige mennesker i Asien.

Entré koster 20 kr/person. Gratis for børn 0-12 år. Biletter kan købes online ellers ved entréen.

Skrevetd. 22-05-2016 10:47 22/05-2016 10:47 4511 Fremvisninger 4511 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Rejse-, shopping- og kulturfestivalen ”Verdensbilleder – Explore the World with Aarhus” 3. og 4. juni 2016 er en årligt tilbagevendende tradition for borgerne i Aarhus og det øvrige Jylland. Op mod 150.000 mennesker besøger hvert år Aarhus City under eventen for at opleve den fantastiske stemning, de mange aktiviteter og koncerter, shoppe enestående tilbud indtil midnat og hente inspiration om forskellige lande.

Målet med festivalen er at bringe stemningen fra alverdens lande og byer til Aarhus og sætte byens gader, butikker, torve og pladser i spil, så hele Aarhus City vil emme af international kultur, oplevelser, shopping, musik, koncerter og historie. Alle sanser skal aktiveres, så verdens mangfoldighed og autenticitet kan opleves, mærkes, høres og smages.

Festivalen finder i 2016 sted fredag 3. og lørdag 4. juni, hvor Aarhus City vil summe af liv og stemning hele dagen og aftenen, og byens butikker vil fredag 3. juni holde åbent helt til kl. 24.00. Byens rum vil byde på masser af kulturelle, historiske og underholdende indslag for både store og små. Gader og stræder vil fyldes med forskellige temaer fra forskellige lande og byer, forretningerne vil holde aften- og midnatsåbent, og eventen afsluttes med et kæmpe festfyrværkeri ved midnat.

I samarbejde med Den Thailandske Ambassade flyves dansere og musikere fra Thailand til Aarhus. Det Thailandske Kulturministerium har udvalgt en gruppe af dansere i alderen 11–17 år, ”Art Association for Youth”, der vil præsentere klassiske danse fra Thailand. De kan opleves i det thailandske univers på Lille Torv 3.-4. juni, samt fredag 3. juni kl. 16.00 på Bispetorvet og som deltagere i den store parade samme aften kl. 18.00.

Den Thailandske Ambassade har endvidere arrangeret, at to kendte artister også vil kunne opleves på Bispetorvet fredag aften. Det er den international anerkendte jazz-saxofonist, Koh Mr. Saxman, der har optrådt på jazzfestivaler over det meste af Verden og har udgivet et stort antal indspilninger af kendte jazznumre, og den også kendte internationale sangerinde Duangpon Pongphasuk, der har vundet adskillige sangkonkurrencer i Østen.

Læs nærmere på:
- aarhus-city.dk
- Hjemmesiden for Koh Mr. Saxman
- Hjemmesiden for Duangpon Pongphasuk

Skrevetd. 18-05-2016 19:49 18/05-2016 19:49 4563 Fremvisninger 4563 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer

Onsdag den 25. maj 2016 vil der være mulighed for at møde den danske ambassadør i Thailand, Mikael Hemniti Winther og Michael Madsen fra ambassadens konsulære team.

Det bliver fra kl. 16 – kl. 18 hos Jytte på Good Corner Restaurant, og der vil blive serveret en kold øl eller soft drink og lidt snacks.

Mikael vil fortælle lidt om, hvad ambassaden og han selv beskæftiger sig med, og Michael, som har mange års erfaring fra arbejdet i det konsulære team, og som flere af jer sikkert allerede kender, vil sammen med Mikael besvare jeres spørgsmål – Intet er for stort eller småt, nu er chancen der for at slippe spørgelysten løs.

Mikael og Michael glæder sig meget til at møde så mange af jer som muligt. Det er ikke nødvendigt at melde sig til - I kommer bare.

Læs nærmere HER

Skrevetd. 13-05-2016 05:57 13/05-2016 05:57 4912 Fremvisninger 4912 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer
Det Dubai-baserede flyselskab Emirates fortsætter med at øge kapaciteten mellem Dubai og Bangkok. Fra den 1. juli vil selskabet indsætte en syvende daglig afgang på ruten, således at der bliver en tidlig aftenflyvning fra ørkenemiratet til den thailandske hovedstad.

Samlet vil Emirates tilbyde fire daglige afgange med Airbus A380, der har plads til 489 passagerer, samt tre afgange med Boeing 777-flyet.

Derudover flyves en gang dagligt i codeshare-samarbejde med Thai Airways, der benytter et Airbus A330-300 fly.

Dermed udbyder Emirates en dagligt kapacitet på næsten 5.600 sæder til og fra Bangkok, hvilket svarer til godt to millioner om året.

Bangkok er en af de store Emirates-destinationer for skandinaviske rejsende, der tager turen ned over Mellemøsten for at rejse billigt og komfortabelt frem og tilbage til den thailandske hovedstad.

Læs nærmere på: Flyafgang til Bangkok otte gange i døgnet (Check-in.dk)

Skrevetd. 09-05-2016 23:01 09/05-2016 23:01 4921 Fremvisninger 4921 Fremvisninger  4 Kommentarer 4 Kommentarer
printer
Den thailandske luftfartssektor kom i 2015 under skærpet overvågning af ICAO, der er den internationale civile luftfartsorganisation. Anledningen var, at de thailandske luftfartsmyndigheder ikke kunne give tilfredsstillende svar på en række spørgsmål om, hvordan kontrollen af landets flyselskaber blev udført. Derfor blev der udstedt en såkaldt ”Significant Safety Concern” (SSC) samtidig med, at Thailand fik et rødt flag på ICAO´s liste.

Konsekvensen er nu, at den britiske rådgivningsvirksomhed CAA International (CAAi) er blevet hyret til at hjælpe Thailands civile luftfartsmyndigheder med at få styrket kontrollen med flyselskaberne, så det er muligt at leve op til ICAO´s krav. I modsat fald ville det kunne få store konsekvenser for landet, hvis de nationale flyselskaber fik flyveforbud i USA eller Europa.

Rent konkret betyder det, at CAAi vil sende 10 eksperter til Thailand for at re-certificere alle driftstilladelser givet til thailandske flyselskaber. Herudover skal CAAi træne de lokale luftfartsinspektører, så de får et kompetenceløft, der kan leve op til internationale standarder.

Læs nærmere på: Flysikkerhed i Thailand skal styrkes (Check-in.dk)

Skrevetd. 21-04-2016 06:22 21/04-2016 06:22 5817 Fremvisninger 5817 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thai Airways får i midten af 2016 leveret det første af fire egne eksemplarer af de nye fly af typen Airbus A350-900 XWB og bliver dermed den sjette operatør til at tage det topmoderne fly i brug. Herudover har Thai bestilt yderligere otte fly gennem et leasingselskab.

Ordren fra Thai Airways daterer sig tilbage til sensommeren 2011, og dengang var der glæde og tilfredshed hos det asiatiske flyselskab over udsigten til at skulle tage imod nye langdistancefly fra Airbus.

“A350 XWB vil spille en vigtig rolle i at sikre, at Thai Airways fremadrettet opererer en af de mest moderne og effektive flåder i regionen. Det vil også styrke selskabets konkurrencedygtighed, øge markedsandelen og sikre fremtiden som et stærkt og bæredygtigt flyselskab. Med disse brændstofeffektive fly vil vi være i stand til at tilbyde det højeste niveau af komfort på såvel langdistanceruter som kortere regionale ruter,” sagde daværende koncernchef Piyasvasti Amranand, da aftalen med Airbus blev indgået.

Læs nærmere på:
- Første Thai A350 ude af malerhallen (Check-in.dk)
- Airbus completes painting of THAI’s first A350 XWB (Airbus)

Skrevetd. 21-04-2016 06:15 21/04-2016 06:15 4622 Fremvisninger 4622 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer
Lørdag den 9. april 2016 vil der i Bjerringbro blive afholdt Songkran Thai Festival 2016 i forbindelse med det thailandske nytår.

Der vil være thailandsk mad og dessert, ceremoni i forbindelse med Songkran, DJ Yongyut kigger forbi og sørger for musikken.

Entréen koster kr. 190,- inklusiv buffet og dessert.

Adressen er:
Bjerring Forsamlingshus
Bjerring Byvej 32
8850 Bjerringbro
Link til kort: Klik her

For nærmere information, klik her for at se flyers

Skrevetd. 04-04-2016 17:48 04/04-2016 17:48 4348 Fremvisninger 4348 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Lørdag den 2. april 2016 vil der i Gistrup (10 minutter fra Ålborg) blive afholdt Songkran Thai Festival 2016 i forbindelse med det thailandske nytår.

Der vil være thailandsk buffet, masser af underholdning, lotto med flotte gevinster - man kan blandt andet vinde en billet med Thai Airways til Thailand.

Festen starter klokken 18:00 og entréen koster kr. 190,- inklusiv buffet.

Adressen er:
Nøvling Forsamlingshus
Nøvlingvej 135
9260 Gistrup
Link til kort: Klik her

For nærmere information klik her for at se flyers

Skrevetd. 12-03-2016 09:24 12/03-2016 09:24 6626 Fremvisninger 6626 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Lørdag den 19. marts 2016 vil der i Grindsted blive afholdt et arrangement til fordel for Bun Tan Tar pagoden i Loei i Thailand.

Der vil være thailandsk buffet, billige drikkevarer og underholdning.

Entréen koster kr. 50,- inklusiv buffet.

Arrangementet starter kl 17:00.Adressen er:
Tingparken 42
7200 Grindsted
Link til kort: Klik her

For nærmere information se flyers på henholdsvis dansk eller thai

Skrevetd. 12-03-2016 09:01 12/03-2016 09:01 4845 Fremvisninger 4845 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Fra i dag, den 1. marts 2016, indføres der gebyr for behandling af ansøgning om opholdstilladelse eller forlængelse af opholdstilladelse som familiesammenført og ansøgning om permanent opholdstilladelse på familiesammenføringsområdet og asylområdet.

Desuden skal der i de fleste tilfælde betales gebyr, hvis man indgiver en klage over en afgørelse eller anmoder om, at en sag genoptages.

Gebyrsatser pr. 1. marts 2016 er kr. 6.000,- for en familiesammenføring, kr. 2.000,- for en forlængelse af familiesammenføring og kr. 3.700,- for en permanent opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring.

Læs nærmere på:
- Ny i Danmark
- Placebo-lovgivning: Gebyr på familiesammenføringer (Tråd på Thailand Portalen)

Skrevetd. 01-03-2016 20:48 01/03-2016 20:48 9047 Fremvisninger 9047 Fremvisninger  5 Kommentarer 5 Kommentarer
printer
Thailand holder parlamentsvalg i 2017 - også selv om et udkast til en ny forfatning ikke bliver vedtaget ved en folkeafstemning senere i år, siger den thailandske premierminister, general Prayuth Chan-ocha.

- Uanset om forfatningsudkastet bliver vedtaget eller forkastet ved folkeafstemningen i år, så vil regeringen udskrive et valg i 2017, siger premierministeren.

Landet har siden været styret af en militærjunta.

Militærjuntaen har tidligere sagt, at en ny forfatning skal være på plads, inden et valg kunne afholdes på premierministerens "køreplan for vejen frem mod demokrati".

Et udkast til den nye forfatning ventes at blive offentliggjort fredag. Det sker, efter et udkast til en ny forfatning i Thailand blev nedstemt i efteråret af et såkaldt reformråd.

Reformrådets forkastelse af forfatningsudkastet i efteråret var et nederlag for Prayuth Chan-ocha, som var kupleder, da militæret efter længere tids uro i gaderne tog magten fra det demokratisk valgte parlament i Thailand i maj 2014.

Læs nærmere på:
- Thailand holder valg i 2017 - også uden ny forfatning (Jyllands-Posten)
- Ny forfatning eller ej: Thailand holder valg i 2017 (DR Nyheder)
- Thailand holder valg i 2017 - også uden ny forfatning (Information.dk)
- Election on course regardless of referendum outcome (Bangkok Post)
- 'There Will Definitely be an Election' in 2017, Prayuth Promises (Khaosod)
- นายกฯ ยืนยันให้มีการเลือกตั้งตามโรดแม็ปที่กำหนด ก.ค. 2560

Skrevetd. 26-01-2016 21:31 26/01-2016 21:31 5930 Fremvisninger 5930 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Det tabsgivende statsejede flyselskab Thai Airways er i gang med at gennemgå samtlige hjørner af forretningen i håbet om at kunne finde besparelser, der vil kunne bringe selskabet ud af den økonomiske krise.

Torsdag kom det frem, at Thai bliver nødt til at udsætte leveringen af 12 Airbus A350-fly samt to Boeing 787 Dreamliner-fly fra 2016 til 2018 på grund af selskabets økonomiske situation.

I forlængelse af denne beslutning meddelte Thai Airways samtidig, at selskabet vil sælge 21 ejendomme i Thailand og i udlandet for at få frigjort penge, der er bundet i fast ejendom, der ikke bliver benyttet eller ikke har den rette størrelse til behovet.

I en international pressemeddelelse nævner Thai Airways specifikt en ejendom i København.

"Der er tale om et hus, som vores skiftende skandinaviske direktører har boet i gennem de seneste mere end 30 år. Huset er alt for stort for de seneste direktører vi har haft, og vi har faktisk ikke haft en direktør boende i Købehavn det seneste halvandet år," siger regional salgschef Flemming Sonne til CHECK-IN.dk.

Huset er opført i 1934 på en kæmpemæssig dobbeltgrund på 3.088 kvadratmeter. Selv boligen er på 408 kvadratmeter plus en tilhørende garage på 73 kvadratmeter, hvor der er plads til to køretøjer.

Ved den seneste offentlige vurdering blev ejendomsværdien fastsat til 12,9 mio. kroner, mens grundværdien lød på næsten 9,7 mio. kroner.

Der er således udsigt til, at det thailandske flyselskab kan realisere et tocifret millionbeløb ved at skille sig af med den eksklusive direktørbolig.

Læs nærmere på:
- Thai Airways sælger direktørbolig i Hellerup (Check-in.dk)
- THAI Announces Plan to Sell Unused/Under-Utilized Properties (Thai Airways)
- Thai Airways udskyder flyleverance (Thailand Portalen)

Skrevetd. 22-01-2016 10:21 22/01-2016 10:21 4257 Fremvisninger 4257 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thai Airways har valgt at udsætte leveringen af 14 fly i tre år for at reducere flyselskabets driftsomkostninger i forbindelse med omfattende omstruktureringer.

De 14 fly omfatter 12 Airbus A350, hvoraf to skulle leveres i år, og to Boeing 787 Dreamliners, oplyser selskabets præsident Charumporn Jotikasthira. “Vi vil forhandle med flyproducenterne om en udsættelse af leveringen fra 2016 til 2018”.

Thai Airways er et af flere tabsgivende statskontrollerede selskaber i Thailand, der er beordret til at forbedre effektiviteten af militærregeringen, der kom til magten ved et kup i 2014 efter længere tids politisk uro.

Ud over den udsatte levering af nye fly, har Charumporn Jotikasthira planer om at sælge 14 andre fly i år med det formål at nedbringe flyflåden til 95 fly.

Kilde: Take Off

Skrevetd. 22-01-2016 05:25 22/01-2016 05:25 3897 Fremvisninger 3897 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Den amerikanske streamingstjeneste, Netflix, har nu fået lanceret sin streaming-tjeneste i yderligere 130 lande herunder i Thailand, og tredobler derved antallet af markeder, hvor den traditionelle Film- og TV-branche bliver udfordret af giganten.

Netflix har på mange måder været med til at revolutionere tv-branchen, især i USA, hvor de etablerede mediekoncerner er i knæ med kunder, der skifter kabel-tv pakken ud med streamingtjenester som Netflix og Amazon.

Tjenesten åbnede op i Thailand den 6. januar 2016. I Danmark har Netflix været tilgængeligt siden 2012.

Prisen i Thailand for streaming-tjenesten er THB280 for Basic-pakken, THB350 for Standard-pakken og THB420 for Premium-pakken om måneden.

Det er muligt for at prøve streaming-tjenesten af først med en 30-dages prøveperiode.

Læs nærmere på:
- Netflix
- Netflix Is Now Available Around the World (Netflix)
- After long wait, Netflix launches in Thailand, with caveats (Bangkok Post)

Skrevetd. 09-01-2016 12:40 09/01-2016 12:40 5657 Fremvisninger 5657 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Det er ikke en hvilken som helst hund, der mandag døde i en alder af 17 år i Thailand.

Det ses alene på dødsstedet for hunden Thong Daeng, som døde af alderdom i et royalt palads, der ligger ned til vandet i byen Hua Hin.

Den thailandske konge, Bhumibol Adulyadej, nåede ikke at tage afsked med sin elskede hund, som har været genstand for en bog samt flere artikler og indslag i thailandske medier.

Thong Daeng, som betyder kobber på thailandsk, var en herreløs hvalp, der blev adopteret af kongen i 1998 og kendt i en biografi om hunden, som kongen udgav i 2002.

Den hvide og beigefarvede hund var også inspiration for hovedpersonen i en thailandsk animationsfilm, der blev udgivet i november.

Læs nærmere på:
- Royal Dog ‘Thong Daeng’ Dies at 17, Palace Confirms (Khaosod)
- HM King's favourite pet dog dies (Bangkok Post)
- Thai-konges medievante yndlingshund dør efter 17 år (Information.dk)

Skrevetd. 28-12-2015 17:53 28/12-2015 17:53 4600 Fremvisninger 4600 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer