Premierminister Prayuth Chan-ocha trækker sig

Ni år efter militærkup i 2014 trækker Prayuth Chan-ocha sig

Prayuth Chan-ocha tog magten i Thailand i 2014 ved et militærkup og lovede dengang at kun blive på posten midlertidigt. Først i dag tirsdag 9 år senere meddelte Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha så at han trækker sig fra politik.

Prayuth Chan-ocha’s melding var ventet idet hans militærstøttede parti, Ruam Thai Sang Chart, ved det seneste valg den 14. maj fik et skuffende valg med kun 36 ud af 500 pladser i det thailandske Repræsentanternes Hus.

Omstridt valg i 2019

Prayuth Chan-ocha stod som tidligere øverstkommanderende i hæren i spidsen for en junta indtil valget i 2019, hvor Prayuth Chan-ocha fastholdte posten som premierminister i yderligere fire år. Valget var dog meget omstridt, og kritikere har beskyldt premierministeren for urent trav i forbindelse med valget.

Den 69-årige Prayuth Chan-ocha afviste tirsdag påstanden om urent trav og oplyste i den forbindelse at han har opnået mange succeser.

– Jeg har som premierminister kæmpet hårdt for at beskytte nationen, religion og monarkiet til glæde for det elskede folk. Offentligheden høster nu frugterne af de resultater, siger han i en meddelelse.

Ny premierminister vælges torsdag

Torsdag vil de thailandske parlamentsmedlemmer samles for at afholde en afstemning om, hvem der skal være den næste premierminister.

Resultatet af den afstemning er dog langtfra sikkert.

Prayuth Chan-ocha har på intet tidspunkt lykønsket Pita Limcharoenrat, som er leder af partiet Move Forward Party (MFP) og som er kandidat til at blive den næste premierminister i Thailand.

Læs nærmere her:

1 Comment

 1. Den thailandske valgkommission undersøger lederen af partiet Move Forward

  Lederen af partiet Move Forward, Pita Limjaroenrat, er i gang med at blive undersøgt af den thailandske valgkommission.

  Valgkommissionen mener nemlig, at han har brudt valgreglerne ved at have aktier i et massemedie, medievirksomheden iTV, da han registrerede sig til valget i maj.

  Det må man ikke ifølge lovgivningen, og derfor mener kommissionen, at han er diskvalificeret som medlem af parlamentet.

  Pita Limjaroenrat har udtalt at han vil gå efter at blive valgt som landets premierminister. Et valg, der løber af stablen i morgen.

  Valget i morgen er stadig sat til at finde sted.

  Læs nærmere om udviklingen på: DR

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*