Share:
Share
Notifications
Clear all

Thai Airways i vanskelige forhandlinger med flyleasingselskaber  


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 3 år siden
Indlæg: 568
Topic starter  

Thai Airways forhandler i øjeblikket med en række flyleasingselskaber om udskydelse af betaling på leasingkontrakter og forsøger samtidig at få leasingselskaberns opbakning til den rekonstruktionsplan, som det kriseramte flyselskab har fremlagt.

Thai Airways har anmodet om, at betalinger på leasingkontrakter bliver udskudt et helt år, men det vil de fleste af leasingselskaberne formentlig modsætte sig. I første omgang vil de sandsynligvis kun gå med til en udsættelse indtil september.

Den centrale thailandske konkursdomstol godkendte i maj Thai Airways’ rekonstruktionsplan, hvorefter selskabets kreditorer, herunder leasingselskaberne, officielt blev informeret om planen og fik mulighed for at komme med indsigelser.

Planen skal nu gennem en høring i retten den 17. august, hvor konkursdomstolen tager stilling til eventuelle indsigelser, før den kan endeligt godkendes og gennemføres. De over 10 forskellige flyleasingselskaber, som Thai Airways har kontrakt med, er reelt uden handlemuligheder i øjeblikket, da de heller ikke har ret til at kræve de leasede fly tilbage under høringsperioden.

Hvad der vil ske efter retsmødet den 17. august er naturligvis fortsat uklart.

Flyleasingselskabet Amedeo leaser fire Airbus A350-900 til Thai Airways og selskabet ikke har modtaget betalinger på leasingkontrakterne siden den maj sidste år.

Læs nærmere om den kritiske situation for Thai Airways her:

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


Citere