Rekonstruktionsplan godkendt for Thai Airways

Den thailandske regering har godkendt en rekonstruktionsplan for kriseramte Thai Airways, og selskabet vil kunne flyve videre på normal vis under betalingsstandsningen.

Thai Airways har længe været i store økonomiske problemer, og der har været spekuleret i en konkurs.

Nu ser flyselskabet imidlertid ud til at være reddet, da den thailandske stat som hovedaktionær tirsdag har givet grønt lys til en rekonstruktionsplan, som er blevet forelagt en konkursdomstol. Det oplyser Chakkrit Parapuntakul, fungerende præsident i Thai Airways, i en pressemeddelelse.

Med rekonstruktionsplanen undgår Thai Airways en likvidation eller konkurs og selskabet kan fortsætte med at være i betalingsstandsning imens redningsplanen bliver gennemført. Udviklingen betyder at Thai Airways kan flyve videre med både fragt og passagerer under betalingsstandsningen.

Thai Airways vil med den godkendte rekonstruktionsplan være i stand til at komme på ret kurs igen. Forretningen fortsætter parallelt med rekonstruktionsplanen for at øge den driftsmæssige effektivitet og forbedre produkt- og servicekvaliteten, lyder det i pressemeddelelsen.

Siden 2012, undtaget i år 2016, har Thai Airways præsenteret underskud, og coronakrisen har kun gjort den økonomiske situation i selskabet endnu værre.

Læs nærmere på:

3 Comments

  1. Jeg er også i tvivl hvad rekonstrukstionsplanen har af betydning i den sammenhæng.

    Er der ikke nogen her på siden der ved noget om det ?

    Thai Air har tidligere oplyst, at man kunne få en voucher eller pengene retur, men er disse tilgodehavender forsvundet i rekonstruktionen ?

    • Rekonstruktionsplanen for Thai Air forventes behandlet (godkendt/ikke godkendt) i retssystemet i september/oktober.
      Hvis den godkendes som indstillet, så vil kundernes tilgodehavender stadig være gyldige efter rekonstruktionen. Det er dét som Thai Air har anmodet om.Da andre kreditorer stilles dårligere, skal det først godkendes i systemet, – derfor ventetiden.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*