Rekonstruktionsplan for Thai Airways godkendt

Rekonstruktionsplan for Thai Airways godkendt

En konkursdomstol i Bangkok har tirsdag godkendt rekonstruktionsplanen for Thai Airways International, der er afhængig af et banklån på op til 25 milliarder thailandske baht.

Den endelige skæbne for Thai Airways International skulle være afgjort 28. maj 2021, men konkursdomstolen i Bangkok udsatte afgørelsen til 15. juni. Afgørelsen blev udsat, efter to kreditorer kom med indsigelser, og disse skulle først behandles.

Nu er der imidlertid truffet afgørelse, og konkursdomstolen har tirsdag godkendt den rekonstruktionsplan, som flyselskabets kreditorer tidligere godkendte med et overvældende flertal.

Selv om Thai Airways International har fået godkendt rekonstruktionsplanen, er der stadig brug for at låne penge for at kunne fortsætte. Det thailandske flyselskab skal have været i kontakt med flere banker omkring lån på op til 25 milliarder thailandske baht.

Konkursdomstolen i Bangkok har godkendt anmodningen om banklån, som også støttes af de fleste kreditorer.

”Vi vil gerne sikre nye lån så hurtigt som muligt, fordi vores driftsindtægter ikke kan dække driftsomkostningerne. Vores nuværende kontanter og indtægter kan kun dække driften frem til slutningen af ​​dette år,” siger Chai Eamsiri, økonomidirektør i Thai Airways International.

Gæld for 48 milliarder kroner skal omstruktureres

Det thailandske flyselskab arbejder på at omstrukturere en gæld på 245 milliarder baht, hvilket planlægges at ske gennem betalingsforlængelser, rentefritagelser og konvertering af gæld til egenkapital. Konkursdomstolen i Bangkok har godkendt en omstrukturering af en gæld på mindst 170 milliarder baht.

Koncernchef i Thai Airways International, Chansin Treenuchagron, har tillid til, at flyselskabet vil blive rentabelt igen, når coronapandemien er overstået.

Læs nærmere om sagen her:

1 Comment

  1. uffatelig at thaiair kan beflyve danske lufthavne og samtidig skylde mill. af kroner til gamle kunder!! hvor er retsfølelsen? Havde jeg været i skyldnerens rolle hvad var der så sket med mig! føj

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*