Værtsfamilie søges ...
 
Notifications
Clear all

Værtsfamilie søges til 17 årige Ben fra Thailand


(@newsman)
Noble Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 916
Topic starter  

Værtsfamilie søges til 17 årige Ben fra Thailand

Ben på 17 år, der er opvokset i Thailand, skiftede i august sin velkendte tilværelse ud med Skanderborg, hvor han går på gymnasiet.

Skolen er således i fuld gang, mens den lokale støtteperson Birthe Jacobsen leder efter en værtsfamilie til ham. Lige nu bor han midlertidigt hos Birthe Jacobsen.

»Dette er chancen for at blive værtsfamilie for en meget velfungerende udvekslingselev, som er faldet utrolig godt til i skolen, er god til engelsk, åben, har humor og er bare et dejligt menneske. Alle os, der har haft med ham at gøre, giver vores varmeste anbefalinger,« fortæller Birthe Jacobsen.

Ben rejser med udvekslingsorganisation GO! Study Scandinavia, der koordinerer udvekslingsophold for unge, internationale studerende i Skandinavien, og han skal være i Danmark frem til juni 2023. Han interesserer sig især for musik, spiller også badminton på et let niveau og så kan han lide at gå på museum. Han er faldet utroligt godt til på Skanderborg Gymnasium, hvor han stortrives i musikklassen.

Om at være værtsfamilie

Som værtsfamilie giver man kost og logi til den unge, som til gengæld har pligter i familien på lige fod med de øvrige medlemmer. Forældrene i hjemlandet dækker øvrige udgifter som transport, kontingenter, tøj og cafébesøg.

»Som værtsfamilie har man en tæt kontakt til sin lokale koordinator. Vi kender alle elever og værtsfamilier og er klar med den støtte, der måtte være brug for. Man kan se sig selv som en del af et program, hvor man bidrager med kost og logi, og til gengæld lærer man om en anden kultur, skaber et bånd til et ungt menneske fra et andet land og får mulighed for at udvikle sig personligt. Der foregår aktiviteter og netværk, hvilket giver mulighed for at sparre med hinanden, hvis man har lyst til det. Det er meget hyggeligt og omsorgsfuldt på den måde. Det giver også muligheden for, at eleverne kan være sammen og støtte hinanden, hvilket der allerede lægges an til på en indledende camp, og der afsluttes også med en camp,« fortæller Birthe Jacobsen.

Nærmere oplysninger om at være værtsfamilie kan fås ved at kontakte lokal koordinator i Aarhus Birthe Jacobsen på 2178 7855 eller Go! Study’s hovedkontor på 7040 4544.

Links:

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer