Del:
Notifications
Clear all

Jagten på sociale bedragere i lufthavnen ønskes intensiveret


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 800
Topic starter  

Ankommende passagerer i danske lufthavne risikerer at få tjekket, hvorvidt de har været på ferie uberettiget. Den kontrol skal øges, mener en række partier på Christiansborg.

- Velkommen hjem. Vi vil gerne kontrollere, om du har ret til at holde ferie.

Overstående er nogenlunde den velkomst, som hjemvendte ferierejsende risikerer at få, når de sætter fødderne på lufthavnens bonede gulve efter at have været rejst ud af landet.

Sådan har det været siden marts 2018 – og den kontrol skal danske rejsende møde i endnu højere grad, hvis det står til den borgerlige opposition.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har lyttet til partiernes ønsker og inviterer gerne til en drøftelse, siger han.

- Lufthavnskontrollen har været en rigtig, rigtig god ting. Når reglerne og principperne i vores velfærdssamfund bliver brudt, skal vi slå ned på det. Derfor er vi også glade for, at det bliver styrket over de kommende år med flere penge, end der har været før, siger han.

Alene i de første ni måneder af 2019 har det såkaldte Lufthavnstilsyn gennemført 45 kontrolaktioner i lufthavnene i København, Aarhus, Aalborg, Karup og Billund.

Her har de indberettet personer for snyd med dagpenge eller kontanthjælp til kommunerne og A-kasserne. Det er vel at mærke ydelser, der er udbetalt, mens de pågældende har været rejst på ferie, hvilket er i strid med loven.

STAR, Styrelse for Arbejdsmarked og Rekruttering, ret til at kontrollere ankommende passagerer er skrevet ind i arbejdsløshedsforsikringsloven. Her fremgår det, at myndighederne uden retskendelse kan sikre sig en kopi af de rejsendes pas.

Foruden lufthavnstilsynet, der målrettet går efter socialt bedrageri, gennemfører tolderne i lufthavnen også kontroller.

Læs nærmere på: DR Nyhederne

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


Citer
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 4 år siden
Indlæg: 800
Topic starter  

Få styr på det

Her i anledning af sommerferien er myndighederne igen ude og opfordre folk til at få styr på sagerne i fogedretten.

Københavns Politi skriver nemlig på Twitter:

Sommerferien er lige om hjørnet og mange danskere vil i de kommende uger flyve sydpå. Nogen vil dog ikke nå længere end til lufthavnen. For hvis du skylder i fogedretten, risikerer du ikke at få lov at rejse. Så en opfordring herfra: Få orden på sagerne.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/1539506605670207488

Dette indlæg blev ændret 1 uge siden af Newsman

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


SvarCiter