Share:

Mand fængslet i lufthavnen på grund af gæld  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 305
10/01/2019 9:07 pm  

Tirsdag eftermiddag mødte en mand op i lufthavnen med sin familie, hvor turen skulle gå til Thailand, varme og solskin. Troede han. For da manden identificerede sig i lufthavnen, endte han nemlig i stedet med at blive anholdt og få en overnatning på Hotel Gitterly i kolde og regnfulde Danmark frem for en overnatning på Hotel Happy Lotus, hvilket, hvis vi skal være ærlige, er et hotelnavn, vi lige har fundet på.

Ændringen i mandens rejseplaner skyldtes, at han havde et udestående med nogle kreditorer og fogedretten, som han ikke havde fået styr på inden afrejse. Nærmere bestemt drejede det sig om en gæld på 3.000 kroner, der havde fået lov til at passe sig selv så længe, at fogedretten var blevet indblandet.

Umiddelbart kan man tænke: ”Lad dog manden rejse til Thailand med familien, når det kun drejer sig om en gæld på 3.000 kroner”, men lad os først gennemgå, hvordan sådan et forløb typisk ser ud. Det var nemlig ikke, fordi manden kunne påstå, at han var uvidende om risikoen for, at han ville blive anholdt ved udrejse af Danmark. Han havde allerede tidligere modtaget en hel del advarsler om, at han ville blive anholdt, hvis han for eksempel forsøgte at rejse udenlands.

Forløbet begynder med, at man først får besked fra fogedretten i e-Boks om, at man skal kontakte dem og lave en aftale om at møde op i retten.

Reagerer man ikke på den henvendelse, bliver man efterfølgende forsøgt ringet op af fogedretten.

Har det heller ingen effekt, bliver man forsøgt kontaktet personligt på for eksempel ens bopæl eller arbejdsplads.

Har ovenstående tiltag stadig ikke den ønskede effekt, bliver vi som politi inddraget og pålagt at anholde og indbringe sagens person for fogedretten.

I den konkrete sag sendte vi i sensommeren ’18 manden et fysisk brev og en besked i e-Boks. Her gjorde vi ham opmærksom på, at han ville blive anholdt, hvis vi stødte på ham, og at det blandt andet havde indflydelse på hans muligheder for at rejse uden for landets grænser. Og det fik det jo så i tirsdags.

Vi står ikke og gnider os i hænderne, når vi for eksempel skal anholde nogen, der står på nippet til at rejse til de varme lande, men når man er blevet advaret tilpas mange gange, så har det altså konsekvenser.

Manden fortalte da også, at han havde set advarslen i sin e-Boks, og han tog det derfor ganske pænt, da han fik at vide, at han ikke skulle med flyet til Thailand den dag. Så vidt vi ved, ville han købe en ny flybillet til en afgang, efter hans møde i fogedretten onsdag var overstået.

Kilde: Nordsjællands politi


Citere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 170
11/01/2019 12:28 am  

Han burde mentalundersøges, så dum kan man umulig være.


SvarCitere
John
 John
(@john)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 10
11/01/2019 2:13 am  

Han må jo have penge nok til at få den gæld ud af verden, citat:  Så vidt vi ved, ville han købe en ny flybillet til en afgang, efter hans møde i fogedretten.


SvarCitere
hm
 hm
(@hmmadsen)
Helt grøn debattør
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 1
12/02/2019 3:44 pm  

haha et fjols


SvarCitere