Notifications
Clear all

Phuket er nu smukkere end længe


(@newsman)
Famed Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 1077
Topic starter  

Phuket er nu smukkere end længe

Interview med direktøren for Phuket Tourist Association, Mr. Bhummikitti Ruktaengam på Phuket, i oktober 2021. Med fokus på hvordan turismen kan udvikle sig i Thailand og på Phuket de næste år.

For mere information omkring turismen i Thailand og genåbningen af Thailand, se: www.thecoloursofthailand.com.

Hvordan har turismeindustrien i Thailand, specielt her i Phuket oplevet det seneste halvandet år?

Phuket Tourist Association har eksisteret i 44 år. Foreningen blev oprindeligt etableret for at udvikle turismen. Før i tiden var der tinminer på Phuket, men Phuket har en geografisk placering, hvor klimaet er godt året rundt med smukt vand og fantastiske strande. Forrige generation begyndte derfor at omstille økonomien til at være mere baseret på turisme.

I 2019 ankom der 14,4 millioner turister, heraf 10 millioner internationale turister, der samlet bidrog med 471 billioner baht (94,2 milliarder kroner) til den lokale økonomi. I alt 95 procent af økonomien på Phuket kommer fra turisme. Når turismen kollapser, kollapser alting. Det påvirker derfor hele samfundet, fordelingen af indkomst, og hvordan man lever.

Med en økonomi der er baseret 95 procent på turisme kan man sige, at hver gang der bruges 100 baht, kommer 95 baht fra turisme. Dette betyder også at 95 procent af alle baht i hænderne på lokale, kommer fra turister. Turismen sikrer dermed fordeling af indkomst til de lokale.

Du har fortalt, at 95 procent af økonomien her på Phuket er baseret på turisme. Ser du nogle sektorer i økonomien, der specielt vil have gavn af at turismen kommer tilbage, eksempelvis hoteller eller restauranter?

Turismen på Phuket kan ses som et vandfald. Når det regner i toppen, vil det falde ned og ramme alle på hele Phuket, når 95 procent er baseret på turismen. Hvis der kommer nok turister, vil det gavne hele øens befolkning. På et stort hotel, der eksempelvis har 500 ansatte, så vil der med flere turister blive flere ansat, og de vil betale husleje hjemme og tage ud og spise, hvilket gavner alle. Turismen gavner alle på Phuket.

Læs hele interviewet på: Standby.dk

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer