15-årige Alex skal ...
 
Share:

15-årige Alex skal være ude af Danmark i morgen  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 10 måneder siden
Indlæg: 184
29. november 2018 21:41  

»Hvem sender et afslag med syv dages frist en fredag eftermiddag, hvor der ikke er mulighed for at kontakte myndigheder eller advokater før mandag morgen?« spørger Thomas Rasmussen.

Det gør Udlændingestyrelsen. Og på første side af afslaget fremgår det på engelsk, at hvis Alex ikke frivilligt forlader landet, vil han blive 'fjernet med magt'.

15-årige Alex er ikke kriminel. Han er blot endnu et barn, der ligesom Mint, Aphinya og de andre udviste børn er kommet i klemme i en lov om integrationsvurderinger, som i første omgang slet ikke er sat i verden for at ramme børn som dem.

Aoy og Thomas mødte hinanden for tre år siden i Thailand. I juni 2017 flyttede hun til Danmark og fik opholdstilladelse i december sidste år. Godt fire måneder senere, da Alex havde færdiggjort sit semester i skolen, kom han også til Danmark.

Fordi Alex har en biologisk far i Thailand og er over otte år, skal han igennem en integrationsvurdering.

'På baggrund af samtlige oplysninger i sagen er det vores opfattelse, at det ikke er bedst stemmende med Alex' tarv, at han gives tilladelse til at bo hos dig i Danmark' fremgår det af afslaget.

Styrelsen vurderer, at Alex kan bo hos sin far - selvom Aoy i retten i Thailand har fået tilkendt den fulde forældremyndighed, og skærpende forhold gør, at Alex ikke længere hverken kan eller ønsker at bo hos sin far.

Derudover bliver det, at han på ansøgningstidspunktet var 14 år, 11 måneder og 17 dage, brugt som begrundelse for, 'at han ikke antages at have samme behov for forældre eller andre omsorgspersoner i samme omfang, som yngre børn har.'

Læs nærmere om sagen på: BT


Citere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 10 måneder siden
Indlæg: 148

SvarCitere
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 10 måneder siden
Indlæg: 140

SvarCitere