15-årige Alex skal ...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

15-årige Alex skal være ude af Danmark i morgen  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 355
29. november 2018 21:41  

»Hvem sender et afslag med syv dages frist en fredag eftermiddag, hvor der ikke er mulighed for at kontakte myndigheder eller advokater før mandag morgen?« spørger Thomas Rasmussen.

Det gør Udlændingestyrelsen. Og på første side af afslaget fremgår det på engelsk, at hvis Alex ikke frivilligt forlader landet, vil han blive 'fjernet med magt'.

15-årige Alex er ikke kriminel. Han er blot endnu et barn, der ligesom Mint, Aphinya og de andre udviste børn er kommet i klemme i en lov om integrationsvurderinger, som i første omgang slet ikke er sat i verden for at ramme børn som dem.

Aoy og Thomas mødte hinanden for tre år siden i Thailand. I juni 2017 flyttede hun til Danmark og fik opholdstilladelse i december sidste år. Godt fire måneder senere, da Alex havde færdiggjort sit semester i skolen, kom han også til Danmark.

Fordi Alex har en biologisk far i Thailand og er over otte år, skal han igennem en integrationsvurdering.

'På baggrund af samtlige oplysninger i sagen er det vores opfattelse, at det ikke er bedst stemmende med Alex' tarv, at han gives tilladelse til at bo hos dig i Danmark' fremgår det af afslaget.

Styrelsen vurderer, at Alex kan bo hos sin far - selvom Aoy i retten i Thailand har fået tilkendt den fulde forældremyndighed, og skærpende forhold gør, at Alex ikke længere hverken kan eller ønsker at bo hos sin far.

Derudover bliver det, at han på ansøgningstidspunktet var 14 år, 11 måneder og 17 dage, brugt som begrundelse for, 'at han ikke antages at have samme behov for forældre eller andre omsorgspersoner i samme omfang, som yngre børn har.'

Læs nærmere om sagen på: BT


Citere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 199

SvarCitere
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 178

SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 355
24. april 2019 8:16  

Otte nye børn har siden november fået afslag på ophold efter en integrationsvurdering. Dermed er 70 børn nu fanget i gamle, 'uklare' regler. Udvist. Uden udsigt til at kunne vende tilbage.

»Der er ikke gået én dag, uden Aoy har snakket om Alex. Selvfølgelig, det er jo hendes søn,« siger Thomas Rasmussen, hvis papsøn er blandt de otte.

I perioden fra 1. november 2018 til 3. februar 2019 har i alt otte børn nemlig fået afslag på familiesammenføring, fordi de vurderes ikke at kunne integreres i Danmark.

Det viser et nyt svar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Udlændinge- og Integrationsudvalget.

I løbet af de tre måneder har Udlændingestyrelsen behandlet 23 sager - hvoraf hovedparten af sagerne drejer sig om thailandske børn.

De otte nye udvisninger skal lægges oven i sagerne om Mint og de 61 andre børn, der siden januar 2017 er blevet udvist på baggrund af integrationsvurderinger.

Læs nærmere på: BT


SvarCitere
Lindegaard
(@buddhanoi)
Helt grøn debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 2
25. april 2019 13:01  

Hvorfor ikke bare beholde de børn her i landet, alle andre der bliver udvist, til Syrien, Irak osv rejser tydeligvis ikke hjem selv om vi beder dem om det, ej heller opholder de sig i lejren, og er ikke til at finde... 

Men de danskere der har asiatiske ægtefæller overholder troligt lovgivningen og sender børnene retur til det uvisse.

Gør oprør, behold dem her, og så må vi som nation fandme tage os sammen og stå bag ved dem og hjælpe til at de kan blive her.

Det kan sgu ikke passe at man ikke kan mønstre et oprør blandt os etniske danskere når der forskels behandles på den måde, vi står ikke sammen, og derfor pi...r. mange af de fanatiske på os og vores grundlov, og kan de kan vi også.. 

inden jeg bliver for ekstrem , lukker jeg ned her, men for fanden hvor burde vi skamme os, ikke at kunne stå sammen som man gjorde før, de små demonstrationer der er holder ingen ting. 🤐 

 


SvarCitere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 199
28. april 2019 8:13  

Ja det er de helt forkerte, de sender hjem. Der burde sku være en menneskelig faktor også. Jeg tror så heller ikke det bliver bedre, når Mette Får magten.


SvarCitere
Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 431
25. april 2020 17:52  

Klik HER for at se i stort format

Alex på vej hjem til Danmark efter lang tids uvished og ventetid

Alex har i 17 måneder set frem til at komme hjem til Danmark og til hans familie. Og nu – selv om coronaen spænder lidt ben – ser det ud til, at det snart kommer til at ske.

Ligesom Mint i Køge var Alex et af de børn, som efter en integrationsvurdering blev udvist af landet.

I november 2018 måtte han som 15-årig derfor tage afsked med sin mor og papfar i Københavns Lufthavn. Siden har han boet i Thailand, mens hans mor Aoy har boet i Danmark og passet sin nyåbnede frisørbutik her.

Men 1. januar i år trådte en ny lov i kraft, som gav familien en ny mulighed for at bo sammen i Danmark. Alex fik ligesom de 82 andre børn, der var fanget i en uforklarlig lovgivning, muligheden for at søge igen.

»Jeg har hele tiden haft troen på, at det nok skulle lykkes til sidst, men vi har været ret nervøse, for man hører jo kun om alle dem, der får afslag,« siger Thomas Rasmussen, der er papfar til Alex.

Selv om loven nu er på plads, var den nyopståede coronakrise dog lige ved at spænde ben for det hele.

Alex' nye ansøgning om ophold skulle nemlig indleveres i Thailand, og da han er mindreårig, var Alex' mor Aoy nødt til at rejse derned for at aflevere den for ham.

I slutningen af sidste uge dumpede opholdstilladelsen så endelig ned i e-Boks.

»Og her til morgen har han været forbi visumkontoret og har fået sat det ind i sit pas. Han kan slet ikke vente,« siger Thomas Rasmussen, der er imponeret over, hvordan Alex har tacklet hele situationen:

»Han har bare været så sej og holdt modet oppe. Jeg ved sgu ikke, om jeg kunne have gjort det samme, hvis jeg var på hans alder.«

Læs nærmere på: BT

 


SvarCitere