Thailændere demonst...
 
Notifications
Clear all

Thailændere demonstrerede over regeringens coronahåndtering - de blev mødt med tåregas


(@newsman)
Noble Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 916
Topic starter  

Thailændere demonstrerede over regeringens coronahåndtering - de blev mødt med tåregas

Politi brugte tåregas, vandkanoner og gummikugler, da de søndag forsøgte at opløse protester i Bangkok, Thailand.

Mere end 1.000 demonstranter protesterede over regeringens håndtering af coronapandemien og dens økonomiske konsekvenser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det gjorde de nær premierminister Prayuth Chan-ochas kontor.

Demonstranterne krævede premierministerens afgang.

Politiet har ifølge Reuters ikke udtalt sig om, hvorvidt nogen demonstranter kom til skade under sammenstødene, men 13 personer blev anholdt.

Kilde: DR

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter


   
Citer
Vandango
(@vandango)
Estimable Member
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 63
 

Folk er begyndt at dø på gaden med vejr-træknings problemer. Mange ligger syge helt hjælpeløse derhjemme, trods lovning om hjælp og læger man kan ringe til, er der intet der funggerer.

Dette facebook-medie stiller sig mest kritisk, og egentlig tegner godt de lokale nyheder jeg læser andre steder.

The Thaiger

 

 


   
SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 451
 

Ja, jeg så billederne den anden dag af døde som lå på gaden.

Her er hvordan Jan Lund fra Jyllands-Posten beskriver situationen i Thailand pt.:

Asien har færdigvaccineret 9,9 pct. og vaccineret yderligere 17 pct. første gang. I Thailand er 5 pct. færdigvaccineret, og i tillæg er 11 pct. vaccineret første gang. Situationen er under den hastighed, man forventede, fortæller Jan Lund, Jyllands-Postens korrespondent, der er bosat i Thailand.

»Det skrider ikke frem, som man håbede på. Der er millioner af grunde, og der udfolder sig et politisk slagsmål om grunden nu. Der findes ikke nogen sandhed om det. Der skulle ifølge de politiske udmeldinger være kommet langt flere vacciner, men de er så ikke kommet,« fortæller Jan Lund fra Bangkok.

Thailand var det første land, hvor man registrerede covid-19 uden for Kina, og i lang tid klarede landet smittesituationen »godt«, forklarer Jan Lund. Men for et par måneder siden kom et nyt, stort udbrud, så store dele af Thailand nu er lukket ned. Kun enkelte steder som f.eks. øen Phuket er der åbnet for turister.

Flere asiatiske lande er pt. i lockdown, f.eks. i Sydkorea og Japan, hvor OL begynder i disse dage. I Indonesien stiger smitten ligeledes meget.

»I Bangkok er det kun supermarkeder, banker og apoteker, der har åbnet. I Asien som helhed er det et problem med vaccineudrulningen,« siger Jan Lund.

Kritikere til regeringen i Thailand var allerede tidligere på måneden ude med et åbent brev og et opråb til premierministeren og regeringen om at håndtere situationen på anden vis end nu.

Det åbne brev kan læses her:


   
Vandango reacted
SvarCiter