Dyre-markeder med v...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Dyre-markeder med vilde dyr  

  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 354
18. marts 2020 18:45  

Dyre-markeder i asien

Smitten med corona-virussen COVID-19 startede angiveligt i november/december 2019 på et fiskemarked i byen Wuhan i Hubei-regionen i Kina. På markedet blev solgt vilde og opdrættede dyr. Virussen har sandsynligvis sprunget fra et indtil videre ukendt dyr og over til mennesker. Siden hen har smitten med COVID-19 ramt hele verden.

Australske journalister har siden hen været forbi et lignende dyre-marked i Thailand. Resultatet af deres besøg kan ses her:

Spol cirka 13 minutter ind i udsendelsen.

Læs evt. nærmere på: Politiken (kræver log-ind)

 


Citere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 354
28. marts 2020 18:32  

TV2 er nu også blevet opmærksom på udsendelsen fra 60 Minuttes...

- - -

Kina har lukket over 20.000 dyremarkeder, men i andre asiatiske lande er de stadig åbne og fulde af kunder.

De asiatiske dyremarkeder, hvor et mylder af levende dyr bliver solgt som fødevarer, er kommet i alverdens medier, efter markedet i den kinesiske millionby Wuhan blev udpeget som arnestedet for den verdensomspændende coronavirus.

På såkaldte wet markets, som det i Wuhan, er eksotiske dyr fra hele verden mast sammen i små bure, før de bliver solgt. Nogle sælges som udskåret kød, nogle som levende dyr, mens andre slagtes og parteres på stedet under elendige sanitære forhold.

Efter coronavirussen opstod i Wuhan, har Kina midlertidigt lukket mere end 20.000 af disse markeder med levende dyr.

Men der findes ligeså mange markeder i andre asiatiske lande som Thailand, Indonesien, Laos, Cambodia og Burma, som stadig er åbne og fulde af kunder. Og her er smittefaren lige så stor.

Det viser skjulte optagelser fra tidligere i marts lavet af programmet 60 Minutes Australia, der kalder markederne for "tikkende bomber".

Læs nærmere på: TV2


SvarCitere