Dyre-markeder med v...
 
Notifications
Clear all

Dyre-markeder med vilde dyr


Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 462
Topic starter  

Dyre-markeder i asien

Smitten med corona-virussen COVID-19 startede angiveligt i november/december 2019 på et fiskemarked i byen Wuhan i Hubei-regionen i Kina. På markedet blev solgt vilde og opdrættede dyr. Virussen har sandsynligvis sprunget fra et indtil videre ukendt dyr og over til mennesker. Siden hen har smitten med COVID-19 ramt hele verden.

Australske journalister har siden hen været forbi et lignende dyre-marked i Thailand. Resultatet af deres besøg kan ses her:

Spol cirka 13 minutter ind i udsendelsen.

Læs evt. nærmere på: Politiken (kræver log-ind)

 


   
Citer
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 462
Topic starter  

TV2 er nu også blevet opmærksom på udsendelsen fra 60 Minuttes...

- - -

Kina har lukket over 20.000 dyremarkeder, men i andre asiatiske lande er de stadig åbne og fulde af kunder.

De asiatiske dyremarkeder, hvor et mylder af levende dyr bliver solgt som fødevarer, er kommet i alverdens medier, efter markedet i den kinesiske millionby Wuhan blev udpeget som arnestedet for den verdensomspændende coronavirus.

På såkaldte wet markets, som det i Wuhan, er eksotiske dyr fra hele verden mast sammen i små bure, før de bliver solgt. Nogle sælges som udskåret kød, nogle som levende dyr, mens andre slagtes og parteres på stedet under elendige sanitære forhold.

Efter coronavirussen opstod i Wuhan, har Kina midlertidigt lukket mere end 20.000 af disse markeder med levende dyr.

Men der findes ligeså mange markeder i andre asiatiske lande som Thailand, Indonesien, Laos, Cambodia og Burma, som stadig er åbne og fulde af kunder. Og her er smittefaren lige så stor.

Det viser skjulte optagelser fra tidligere i marts lavet af programmet 60 Minutes Australia, der kalder markederne for "tikkende bomber".

Læs nærmere på: TV2


   
SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Honorable Member Admin
Tilmeldt: 6 år siden
Indlæg: 462
Topic starter  

De frygtede dyremarkeder er åbne igen

Syge, afpillede og stressede dyr står stadig stablet i bure på markeder i Indonesien, Laos, Thailand og andre steder i særligt det sydøstlige Asien.

Markederne, hvor dyrene enten slås ihjel eller bliver solgt videre levende, går under betegnelsen ”wet markets” eller ”live animal markets”, og her ville det være synd at sige, at der bliver taget hensyn til hygiejnekrav.

Det er dyreorganisationen PETA, der torsdag deler en splinterny sammenklippet video – hvoraf alle billederne er optaget i 2021.

Læs nærmere på:


   
SvarCiter