Butik solgte genbru...
 
Share:
Share
Notifications
Clear all

Butik solgte genbrugte mundbind  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 2 år siden
Indlæg: 404
9. marts 2020 19:38  

Overalt melder apoteker og butikker udsolgt af mundbind, som folk hamstrer af frygt for coronavirus. Og i Thailand er efterspørgslen blevet så stor, at samvittighedsløse forretningsdrivende forsøger at tjene en mønt på folks desperation. 

Politiet i Thailand udførte den 2. marts en razzia mod en butik i Saraburi, en provins nordøst for Bangkok. Her fandt man seks medarbejdere, som genbrugte og videresolgte mundbind. 

Medarbejderne vaskede og strøg de brugte mundbind, inden de blev genpakket og solgt videre til 6 kr. pr. stk. Medarbejderne fik 20 øre pr. mundbind, de kunne genbruge. 

Butikken skulle angiveligt have videresolgt op mod 200.000 mundbind på Facebook. Politiet beslaglagde hele lageret.

Selvom mundbind bliver revet væk, er der ingen evidens for, at mundbindene kan forhindre, at man bliver smittet med COVID-19.

- Masker giver ikke en absolut beskyttelse - det er meget mere vigtigt, at man får vasket sine hænder jævnligt og hoster og nyser ned i albuebøjningen eller et engangstørklæde. Det giver meget mere mening, siger Brian Kristensen, der leder Central Enhed for Infektionshygiejne på Serum Instituttet.

Læs nærmere på:


Citere