Den thailandske konge har nedsat Thaksins straf

Den thailandske konge har nedsat Thaksins straf

Den thailandske konge, Maha Vajiralongkorn, har reduceret fængselsstraffen for den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra fra otte år til et år.

Thaksin der i sidste uge vendte tilbage til Thailand fra et 15-årigt selvpålagt eksil, indsendte en anmodning om kongelig benådning, bekræftede landets afgående justitsminister torsdag.

En erklæring offentliggjort af Thailands Royal Gazette fredag ​​sagde, at kongen havde anerkendt Thaksins anmodning, og “med Hans Majestæts elskværdighed har han reduceret straffen for den mandlige indsatte Thaksin Shinawatra til et år.”

Erklæringen tilføjede, at Thaksins tjeneste for landet, loyalitet over for monarkiet og at han havde “tilstået og fortrudt” sine tidligere handlinger blev taget med i betragtning.

“Han har haft stilling som Thailands premierminister og tjent landet og hans arbejde har gavnet folket og landet. Han har bevaret sin loyalitet over for monarkiet. Og da han af retten blev anklaget og dømt til den nævnte fængselsstraf, udviste han sin respekt overfor retssystemet, tilstod og fortrød sine handlinger,” står der i erklæringen.

“Han var villig til at afsone dommen, men han er nu ældre og har helbredsproblemer og sygdom, der skal behandles af speciallæger.”

Kongens befaling var dateret den 31. august og underskrevet af den afgående premierminister Prayut Chan-o-cha, den tidligere hærchef som væltede en demokratisk valgt regering.

Læs erklæringen her: Den kongelige erklæring

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*