Kritisk sang blokeret i Thailand

Den kritiske sang Reform (ปฏิรูป) blokeret i Thailand

Tilbage i 2018 udkom en kritisk musikvideo fra en gruppe som kaldte sig Rap Against Dictatorship (RAD). I musikvideoen var gruppen kraftigt ude med kritik af militærjuntaen og styret i Thailand. I musikvideoen dengang kritisere RAD blandt andet militærjuntaen for ikke at afholde demokratiske valg som lederen Prayuth Chan-ocha ellers havde lovet dengang militæret greb magten i Thailand ved det seneste militærkup.

Musikvideoen er siden dengang fremvist næsten 100 millioner gange alene på Youtube.

Den nye musikvideo »Reform«

For små to måneder siden kom gruppen med et nyt udspil og en ny kritik af situationen i Thailand. Denne gang er kritikken især rettet mod landets mest magtfulde institution – monarkiet.

Meget af musikvideoen er filmet under protesterne for demokrati og i nogle af scenerne kæmper politiet mod demonstranter.  Et medlem af gruppen Rap Against Dictatorship (RAD) blev efterfølgende også anholdt den 20. august for at have deltaget i protesterne.

Blokering i Thailand af musikvideoen

Mandag aften lykkes det myndighederne i Thailand at få musikvideoen blokeret på Youtube i Thailand. Videoen kan fortsat ses på Youtube udenfor Thailand, eller ved hjælp af en VPN. Sangen kan også fortsat findes på andre tjenester på nettet.

Det er muligt at vælge engelsk undertekster i musikvideoen:

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*