Maha Chakri Sirindhorn navngavn elefantunge i Zoologisk Have
printer


Zoologisk Have havde i dag fornemt besøg af Thailands kronprinsesse, Hendes Kongelige Højhed Maha Chakri Sirindhorn. Kronprinsessen og hendes følge ankom klokken 10.45 og blev modtaget af Zoos administrerende direktør, Steffen Stræde.

En rundvisning i Zoo bød blandt andet på et besøg i det nye isbjørneanlæg Den Arktiske Ring, hvor Hendes Kongelige Højhed kunne nyde de arktiske kongers leg i deres nye iskolde paradis.

Dernæst gik turen til Zoos elefantanlæg, hvor kronprinsesse Maha Chakri Sirindhorn navngav Zoos kun to uger gamle elefanthan, som fra i dag lyder navnet Khao Sok. Elefantungen Khao Sok er opkaldt efter den 740 km2 store Khao Sok National Park i det sydlige Thailand, som blandt andet er kendt for sine elefanter.

Khao Soks forældre er hanelefanten Chieng Mai og hunelefanten Kungrao, der begge kom til Zoo som gaver fra det thailandske kongehus: Chieng-Mai blev doneret i 1962 og er siden 1970 blevet far til alle de 12 elefanter, der er blevet født i Zoo. Moren Kungrao kom til Zoo i 2001, og Khao Sok er hendes første unge.

Zoos administrerende direktør, Steffen Stræde, er begejstret over det royale besøg.

”Det er en stor ære for Zoo, at Hendes Kongelige Højhed Maha Chakri Sirindhorn har valgt at besøge os. Vi skylder det thailandske kongehus en stor tak for, at vi i dag kunne navngive Khao Sok, idet kongefamilien både har doneret Khao Soks far og mor. Det var endda kronprinsessen, der velsignede Khao Soks mor Kungrao, før den blev fløjet fra Thailand til Danmark i 2001. Derfor er vi også glade for at kunne vise, at elefanterne stortrives i deres nye anlæg”, siger Steffen Stræde.

Kilde: Zoologisk Have

Skrevetd.  12-03-2013 22:25 12/03-2013 22:25 3282  Fremvisninger 3282 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar


  Kommentarer
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.