Zoo i København gør klar til ny elefantfødsel
printer
Endnu en elefantfødsel er på vej i København Zoo. Elefanten Surin er højdrægtig, og Zoo er derfor nu begyndt at overvåge hende døgnet rundt. Det kan ske i dag, men det kan også først ske til oktober. Den 15-årige Elefant Surin er højdrægtig, og fødslen kan være lige op over.

En elefant er imidlertid drægtig i op til 22 måneder, og det kan være svært at vide præcis, hvilken dag fødslen går i gang. Derfor er Zoos dyrepassere allerede nu gået i gang med at observere Surin og resten af flokken døgnet rundt.

Ud over at der bliver holdt et vågent øje med Surin, har Zoos dyrepassere givet hende fodkæder på. Det kan se voldsomt ud, men det er for hendes egen beskyttelse og er ikke til gene for elefanten, forklarer Lars Holse.

Når Surin føder, er det anden gang i år, at der bliver født en elefant i Zoo. Den 25. februar 2013 fødte elefanten Kungrao nemlig en hanelefant, der siden fik navnet Khao Sok. Både Surin og Kungrao ankom til København Zoo i 2001 sammen med hanelefanten Tonsak. Kungrao og Tonsak blev foræret til Zoo af det thailandske regentpar, og Surin var en gave til det danske folk fra byen Surin i Thailand.

Faren til den nye elefant er den 54-årige Chieng Mai. Han er far til samtlige elefantunger, der er født i København Zoo siden 1970. Den nye elefantunge vil være Chieng Mais 13 unge, mens moderen Surin er førstegangsfødende.

Læs nærmere på:
- Zoo gør klar til elefantfødsel (Zoo København)
- Maha Chakri Sirindhorn navngavn elefantunge i Zoologisk Have (Thailand Portalen)
- Københavns Zoo har fået en lille ny han-elefantunge på 70-80 kg (Thailand Portalen)

Skrevetd.  14-08-2013 14:45 14/08-2013 14:45 2310  Fremvisninger 2310 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.