Nordmand banket og skudt efter i Thailand
printer
Først blev nordmanden banket hjælpeløs så han havnede på sygehuset. Timer efter at han blev udskrevet, blev han forsøgt skudt.

Fredag aften måtte nordmanden som er bosat i Thailand køre for livet, med sin fire år gamle datter på bagsædet: En mand skal have affyret et skud efter dem, kun få timer efter at manden var udskrevet fra sygehuset.

Da var nordmanden, som er i 70'erne, stærkt medicineret og havde store smerter i ryggen efter den omfattende vold han siger han blev udsat for tre dage tidligere.

- Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Han drog fingeren over sin egen hals for at signalisere at jeg var færdig.

VG var med da nordmanden skælvende og bange for sit eget og datterens liv opsøgte politiet i Pattaya for at aflevere anmeldelsen for drabsforsøg.

I gang med at blive skilt
- Det er en ven af min kone, som jeg er i gang med at blive skilt fra, som skal «tage mig», påstår manden.
- Jeg håber politiet får fat i ham. Dette er alvor, siger han.

Første gang han blev angrebet, skete det ifølge politirapporten udenfor mandens eget hjem.
- Han kørte med motorcykel indtil mit hegn, hoppede over det, og kastede sig over mig. Jeg blev sparket og slået i ryggen og hovedet så jeg næsten ikke kunne røre mig, før han forsvandt, fortæller nordmanden.

Kan ikke rejse
VG har kendskab til at thailandsk politi har planer om at gennemføre en afhøring af både mandens kone og hendes ven tirsdag morgen. Ingen er pågrebet i sagen, og manden har foreløbig kun status som mistænkt.

Nu tør nordmanden ikke rejse tilbage til huset han ejer, af frygt for hvad de som er ude efter ham, kan finde på.
- Jeg er blevet rådet af venner og politiet til at bo på hoteller. Og skifte hotel ofte, siger manden, som ønsker at være anonym.

På grund af det skilsmissesagen kan han heller ikke sælge huset eller flytte til Norge før skilsmissen er ordnet retsligt.
- Jeg er selvfølgelig mest bange for hvad som kan ske med min datter. Det er livsfarligt som situationen er nu, siger han.

Generelt bliver udlændinge relativt set sjældent ramt af kriminalitet i Thailand. Undtagelsen er badebyen Pattaya, hvor en del udlændinge bliver dræbt hvert eneste år. 3. maj blev britiske Steven Parkinson (47) skudt og dræbt af det politiet hævder var lejemordere.

Skrevetd.  15-05-2006 12:36 15/05-2006 12:36 4643  Fremvisninger 4643 Fremvisninger  6 Kommentarer 6 Kommentarer


  Kommentarer
677 #1 xxxx d. 15/05-2006 klokken 12:52:55
Hejsa
jamen det er hverdag i thailand.... jeg har ikke nogle nye tal men det har tidligere vaeret 3 udlaendinge pr. dag der mister livet her i Thailand..... Nogle selvfoelgelig pga alm sygdom / varmen osv.

Men min egen situatuion og soerens i frisk erindring, saa er nordmandens situation bare saa aktuel som noget kan vaere. Vi tror alle vi har fundet konen over alle, men sandheden er at vi ikke kender en skid til hvad hun taenker og vi fejler gang paa gang ved at faa dem til at miste ansigt.. Der er intet i denne verden der betyder mere for en thai end miste ansigt.
Jeg ved det er ugle set og hoert at saette spoergsmals tegn ved nogens koner, men det er sq altsaa altid i kone sammenhaeng udlaendinge mister livet her i Thailand.
Og saa kan det vaere fuldstandig ligegyldig om hun kommer fra bar miljoet eller ej, der er ingen forskel... Min eks har aldrig vaeret prostitueret, men jeg var taet paa at doe af det alligevel.

Jeg vil ikke paastaa thailand kun er daarligt, men der er bare uhyggelig meget daarligt og vi forstaar for det meste ikke hvor primitivt Thaier taenker. Og saa gaar det galt.

mvh.. le-si
587 #2 Ki Nuk d. 15/05-2006 klokken 19:13:50
Hmm..... Jeg kom til at spekulere på, om Thaierne også forsøger at tage livet af den (Thai) der har forårsaget det "tabte ansigt" i forbindelse med en skilsmisse ??? Eller er det kun når der er en farang involveret, at det sker ???
Min veninde er skilt, hun fik tæv af sin mand èn gang for meget, og så løb hun simpelthen hjemmefra.... Og hendes svigerforældre forsøgte også at få hende hjem til deres søn igen; måske fordi skilsmissen ellers ville være tab af ansigt for dem ?
Men så vidt jeg ved, var der ikke tale om trusler eller vold i den forbindelse....
3 udlændinge om dagen.... Det er godt nok mange.....

mvh... Ki Nuk
559 #3 Robert Kronberg d. 15/05-2006 klokken 20:41:27
Min Thai-x kan læse dansk...
326 #4 thaikurt1 d. 16/05-2006 klokken 04:23:16
Hvor har du dog ret le-si det er en side af thailand man heles ikke vil tale om, man vil heles havde at alt er lyserødt men saadan er det jo ikke bare.

Det kan jo jo laese om i avisen her
499 #5 rinpoche d. 17/05-2006 klokken 17:59:02
3 udlændinge om dagen? Det er der altså ikke noget statistisk foruroligende i når man betænker at antallet af turister årligt andrager i størrelsesordenen 10 mill.
Altid i kone-sammenhæng? Langtfra, nogle bevæger sig ud i områder de hellere skulle have holdt sig fra såsom smugling, narko, kontrabande, ædelstene, suspekt ejendomshandel eller får måske blot lidt for megen succes, hvilket kan afføde misundelse.
Thailændere har et pee/nong netværk de kan regne med for backup det har udlændinge ikke.

Iøvrigt burde omtalte nordmand da som det første sørge for at datteren ikke bor hos ham, så er hun fuldstændigt ude af billedet. Den eneste livsfare hun kan komme ud for er at blive hos ham som situationen er.
419 #6 quickmouse d. 17/05-2006 klokken 18:49:29
alt er jo ikke som på en lyse rød sky, man skal lære at aceptere hinandens kultur, så er der gode chancer for at det går godt, tro mig jeg har mange års erfaring.Cool
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.