Valgkommissionen har bedt forfatningsdomstolen om at opløse Thai Raksa Chart

Valgkommission har onsdag bedt landets forfatningsdomstol om at opløse Thai Raksa Chart.

Thailands valgkommission har onsdag bedt landets forfatningsdomstol om at opløse et politisk parti, der i weekenden meddelte, at det havde kongens søster, prinsesse Ubolratana, som spidskandidat ved valget i næste måned.

Efter indsigelser fra prinsessens bror, kong Maha Vajiralongkorn, besluttede partiet dog, at det alligevel ikke ville have prinsessen som kandidat.

Men iagttagere vurderer, at prinsessen alene med sin støtte til oppositionen klart har svækket den regerende juntas kandidat til posten som premierminister, Prayut Chan-o-cha.

Thailands monarki er normalt hævet over politik, men royale har også tidligere grebet ind i kriser med politiske udmeldinger.

Valgkommissionen har nu bedt forfatningsdomstolen om helt at opløse partiet, fordi det bragte et royalt medlem ind i valgkampen.

– Det var en handling, som må opfattes som fjendtlig over for det konstitutionelle monarki, hedder det i begrundelsen.

Forfatningsdomstolen siger, at den er begyndt at behandle sagen.

På Instagram skrev den 67-årige prinsesse sent tirsdag en undskyldning for hendes rolle i dramaet, som i flere døgn vendte op og ned på hele det politiske liv få uger før valget den 24. marts.

Prinsessen var den tidligere kong Bhumibol Adulyadejs førstefødte, men hun frakendte sig sine royale titler, da hun i 1972 giftede sig med en amerikaner.

Læs nærmere på:

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*