Thailands konge finder søsterens politiske planer for upassende

Thailands konge kalder søsters politiske planer for upassende.

Det falder ikke i god jord hos Thailands konge, Maha Vajiralongkorn, at hans søster har meldt sig som kandidat til posten som landets næste premierminister. I en meddelelse fra hoffet, der er blevet oplæst på alle thailandske tv-kanaler, fordømmer kongen søsterens planer.

Selv forsvarer prinsessen sin beslutning og fastholder sin ret til at stille op ved næste måneds valg.

Den 67-årige prinsesse Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi blev tidligere fredag udpeget som spidskandidat for partiet Thai Raska Chart til valget 24. marts.

Men herved bryder hun med en mangeårig tradition om, at medlemmer af den royale familie skal holde sig ude af politik. Og det lader kongen også hende vide i sin tv-meddelelse.

– Et højtstående medlem af den royale families involvering i politik er, på alle tænkelige måder, en handling, der strider mod landets traditioner, skikke og kultur, og som derfor betragtes som ekstremt upassende, lyder det fra kong Vajiralongkorn.

Prinsessen mistede officielt sin royale titel, da hun i 1972 blev gift med Peter Ladd Jensen. I slutningen af 1990’erne vendte hun tilbage til Thailand efter en skilsmisse. Selvom hun aldrig formelt har fået sin titel tilbage, bliver hun anset som royal i det thailandske samfund.

Læs nærmere på:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Thailandsk prinsesse er ude af valgkamp på kongens ordre - Thailand Portalen
  2. Valgkommission har bedt forfatningsdomstolen om at opløse Thai Raksa Chart - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*