Del:
Notifications
Clear all

Lovsjusk rammer de forkerte børn


Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 704
Topic starter  

I 2016 blev udlændingeloven ændret med henblik på at modvirke genopdragelsesrejser. Loven blev fremsat og haste-vedtaget på blot 2 dage. I sidste uge gik det ud over 13-årige, thailandske Mint, da hun blev udvist fra Danmark, fordi hun blev vurderet til ikke at være ‘integrerbar’. Allerede i 2016 var der voldsom kritik af loven fra både oppositionen og flere NGO’ere blandt andet chefjurist Claus Juul, Amnesty International. Han er gæst.

Leif Larsen, er selvstændig. Han ville ikke risikere, at hans filippinske kone skulle stå i samme situation som Mint og hendes familie. Derfor valgte han at flytte til Flensborg for at undgå den danske lovgivning. I stedet hjælper han nu andre, der kan risikere at skulle sende deres børn eller ægtefæller ud af landet, fordi de vurderes til at ikke at være integrerbare i Danmark.

Vi diskuterer: Det er nemt for et flertal at haste en lov igennem, men hvad skal der til for at omgøre sådan en lov, der rammer så skævt? Ifølge denne lov afvises børn for deres manglende integrerbarhed. Hvad indebærer det at være integrerbar og hvordan kan det tjekkes? De danske regler får folk som Leif Larsen til at flytte. Er det rimeligt, at man tvinger folk til at finde smuthuller i den danske lovgivning for at opretholde et familieliv?

Vært: Rushy Rashid Højbjerg

Sendt på Radio 24 syv, den 24. oktober 2018

Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - Twitter - Okuna


Citer