Ny udvisningssag: 1...
 
Share:

Ny udvisningssag: 13-årige »Mint« udvises til Thailand  

Side 6 / 6
  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 269
26. juni 2019 20:00  

»Er det rigtigt?« Mint har svært ved at forstå, at hun inden for kort tid kan vende tilbage til Danmark.

»Ja, ja, ja, den er god nok,« siger Frank Thøgersen på en halvsløj videosamtale fra Køge.

Mint har netop afsluttet nogle prøver på den skole i Thailand, som hun har gået i siden april, da hun får et uventet opkald fra Danmark.

Hele dagen har hun siddet og svedt over prøverne. Og imens har hendes papfar, Frank Thøgersen, hele formiddagen svedt over, at han nu endelig kunne ringe og give hende den nyhed, han i så mange måneder har håbet på kom.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 269
11. juli 2019 7:46  

Mints papfar, Frank Thøgersen, og lillebror Malick er netop rejst til Thailand på forlænget sommerferie.

Drømmen er, at han i august kan vende hjem til Danmark med hele sin familie – også Mint og hans kone, Ratree.

Men helt så stærkt ser det ikke ud til at gå.

For selvom ministeriet allerede er i gang med det lovforberedende arbejde, bliver det først fremsat på den anden side af Folketingets sommerferie.

»Denne sag står øverst på min liste. Nogle børn er kommet i klemme, fordi Folketinget har vedtaget nogle regler, som hverken kan forklares eller forsvares. Derfor er vi også allerede gået i gang med at forberede en løsning. Den vil blive præsenteret for partierne hurtigt efter sommerferien,« lyder det fra den nye udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

Lige før sommerferien kunne Mint, familien og klassekammeraterne ellers juble over, at politikerne i regeringsforhandlingerne var blevet enige om en redningsplanke for de cirka 70 børn, der siden 2016 er blevet udvist på baggrund af en integrationsvurdering.

Det fik straks de mange familier, der i kortere eller længere tid har været splittet over flere kontinenter, til at stille spørgsmålet: 'Hvornår?'

Mints papfar, Frank Thøgersen, begyndte allerede på den nye regerings første dag at drømme om, at Mint kunne flyve med sin mor, når Ratree den 5. august har en flybillet hjem.

Men da den nye lov, som skal åbne Mints dør tilbage til Danmark, først skal behandles i Folketinget, bliver det først efter den 8. oktober, når Folketinget åbner igen efter sommerferien.

Lige præcis den dag er det et år siden, at Mint vinkede farvel til sine klassekammerater, lillebror Malick og papfar i Danmark.

Siden den 8.oktober sidste år har Mint ikke været i Danmark.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 269
23. august 2019 20:31  

I snart 11 måneder har Mint ventet på en chance for at kunne vende tilbage til Danmark. Fredag sendte udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, hendes redningskrans i høring.

»Vi har allesammen travlt. Vi har allesammen læst de artikler. Men det skal være i orden, det vi laver,« siger den nye minister og tilføjer:

»Hvis vi skal være helt ærlige, så var det jo det, der gik galt sidste gang. Det gik for stærkt. Så jeg vil gerne have en process, hvor vi følger alle tidsfrister.«

Det 'lovsjusk', som ministeren selv kalder det, er nemlig skyld i, at bl.a. 14-årige Mint nu i snart et år har været i Thailand – mange tusinde kilometer væk fra sin lillebror og papfar – fordi hun ud fra loven vurderes 'ikke integrerbar' i Danmark.

En lov, som Mattias Tesfaye flere gange har slået fast, hverken kan forklares eller forsvares.

»Derfor har det stået øverst på min liste som minister at finde ud af, hvordan vi får det her håndteret,« siger han.

Fredag eftermiddag er et nyt lovforslag, som helt skal erstatte den gamle lov om integrationsvurdering af børn, derfor sendt i høring.

Ministeren vil nu give partierne ro til at læse både lovforslag og høringssvar igennem, før han i slutningen af september vil indkalde til nogle møder, hvor der eventuelt kan justeres på loven, før den sendes til afstemning.

Læs nærmere på:


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 269
16. september 2019 20:36  

»Det er som en kæmpe rutsjebanetur. Hver gang tror man, at nu sker der noget, og så bliver man alligevel skuffet.«

Sådan siger Frank Thøgersen efter, at han i weekenden hørte statsminister Mette Frederiksen sige, at hans thailandske papdatter Mint og andre børn som hende skal have lov at vende tilbage til Danmark.

»Nu hjælper vi børn som Mint hjem til Danmark,« sagde statsministeren til sine partifæller fra talerstolen i Aalborg under socialdemokraternes kongres.

Det glæder Frank Thøgersen, som gennem de seneste 11 måneder har kæmpet for at få sin thailandske papdatter Mint tilbage til Danmark.

»Det er fint, at hun (Mette Frederiksen, red.) nævner det, men det er også lidt omkostningsfrit. Jeg føler nemlig ikke, der sker noget, det må jeg indrømme,« siger han.

Læs nærmere på: BT


SvarCitere
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 179
17. september 2019 9:05  

Jeg kan godt forstå, han er utålmodig. Men han må også accepter, at tingene skal laves ordentligt, og at ting tager tid. Ellers kunne han jo, som andre havde valgt at flytte mor og datter til Tyskland i et ½år.


SvarCitere
Side 6 / 6