Ny udvisningssag: 1...
 
Share:

Ny udvisningssag: 13-årige »Mint« udvises til Thailand  

Side 6 / 6
  RSS

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 223
26/06/2019 8:00 pm  

»Er det rigtigt?« Mint har svært ved at forstå, at hun inden for kort tid kan vende tilbage til Danmark.

»Ja, ja, ja, den er god nok,« siger Frank Thøgersen på en halvsløj videosamtale fra Køge.

Mint har netop afsluttet nogle prøver på den skole i Thailand, som hun har gået i siden april, da hun får et uventet opkald fra Danmark.

Hele dagen har hun siddet og svedt over prøverne. Og imens har hendes papfar, Frank Thøgersen, hele formiddagen svedt over, at han nu endelig kunne ringe og give hende den nyhed, han i så mange måneder har håbet på kom.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCitere
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 223
11/07/2019 7:46 am  

Mints papfar, Frank Thøgersen, og lillebror Malick er netop rejst til Thailand på forlænget sommerferie.

Drømmen er, at han i august kan vende hjem til Danmark med hele sin familie – også Mint og hans kone, Ratree.

Men helt så stærkt ser det ikke ud til at gå.

For selvom ministeriet allerede er i gang med det lovforberedende arbejde, bliver det først fremsat på den anden side af Folketingets sommerferie.

»Denne sag står øverst på min liste. Nogle børn er kommet i klemme, fordi Folketinget har vedtaget nogle regler, som hverken kan forklares eller forsvares. Derfor er vi også allerede gået i gang med at forberede en løsning. Den vil blive præsenteret for partierne hurtigt efter sommerferien,« lyder det fra den nye udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

Lige før sommerferien kunne Mint, familien og klassekammeraterne ellers juble over, at politikerne i regeringsforhandlingerne var blevet enige om en redningsplanke for de cirka 70 børn, der siden 2016 er blevet udvist på baggrund af en integrationsvurdering.

Det fik straks de mange familier, der i kortere eller længere tid har været splittet over flere kontinenter, til at stille spørgsmålet: 'Hvornår?'

Mints papfar, Frank Thøgersen, begyndte allerede på den nye regerings første dag at drømme om, at Mint kunne flyve med sin mor, når Ratree den 5. august har en flybillet hjem.

Men da den nye lov, som skal åbne Mints dør tilbage til Danmark, først skal behandles i Folketinget, bliver det først efter den 8. oktober, når Folketinget åbner igen efter sommerferien.

Lige præcis den dag er det et år siden, at Mint vinkede farvel til sine klassekammerater, lillebror Malick og papfar i Danmark.

Siden den 8.oktober sidste år har Mint ikke været i Danmark.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCitere
Side 6 / 6