Thailand vil ikke l...
 
Share:

Thailand vil ikke længere sende flygtninge tilbage, hvor de kom fra, mod deres vilje  

  RSS

Newsman
(@newsman)
Medlem Admin
Meldt ind: 1 år siden
Indlæg: 305
19/01/2019 11:06 am  

Thailand vil ikke længere sende flygtninge tilbage, hvor de kom fra, mod deres vilje. Det meddelte chefen for Thailands immigrationsmyndigheder, Surachate Hakparn, onsdag, skriver den britiske avis The Guardian.

Ifølge den thailandske chef for immigration vil Thailand »nu leve op til internationale normer«, når det gælder asylansøgere på trods af, at Thailand ikke har underskrevet FN’s flygtningekonvention.

Det vil være et betydeligt kursskifte i Thailand, hvor politikken i mange år har været at afvise asylansøgere og sende dem hjem.

Thailands immigrationspolitik er kommet i vælten efter historien om den saudiske teenager Rahaf Mohammed al-Qunun. Hun stak af fra sin familie på en ferie til Kuwait og tog et fly til Thailand. Her blev hun mødt af de thailandske myndigheder, der ville sende hende tilbage til Saudi-Arabien, hvor hun frygtede for sit liv.

Den 18-årige kvinde barrikaderede sig på sit værelse i Bangkok og lykkedes med at råbe verdenssamfundet op via sin Twitterprofil. Lørdag blev hun med hjælp fra FN’s flygtningehøjkommissariat UNHCR fløjet til Canada, hvor hun har fået asyl.

Manøvren med den unge saudiske teenager var en undtagelse fra de eksisterende regler i Thailand, men har nu ført til et kursskifte hos immigrationsmyndighederne.

En anden sag mod en mand, der er flygtet fra Bahrain, sår dog tvivl om, hvor meget landet reelt vil ændre.

Læs nærmere om det mulige kursskifte på: Politiken


Citere