Pheu Thai klar til at tage over efter Move Forward

Pheu Thai klar til at tage over efter Move Forward

Spotlyset rettes nu mod partiet Pheu Thai efter at partiet Move Forward i dag mistede muligheden for at opstille Move Forward-lederen Pita Limjaroenra som kandidat til at blive den næste premierminister i Thailand.

Pheu Thai-lederen Cholnan Srikaew har efter den seneste udvikling bekræftet enigheden mellem de otte politiske partier i koalitionspagten og afviser ikke at partiet Pheu Thai er klar til at tage over i forsøget på at finde den næste thailandske premierminister og danne den næste regering.

Generalsekretæren Chaithawat Tulathon fra partiet Move Forward indrømmer at med Pita Limjaroenras mistet mulighed for at opstille som premierminister-kandidat, så er der åbnet op for at partiet Pheu Thai kan ende med at skulle opstille en premierminister-kandidat.

Pheu Thai og Move Forward og de andre partier i koalitionen er nu nødt til at tale sammen om hvordan de skal forholde sig til den nye situation.

Koalitationen skal være nået til enighed om en ny kandidat til ny premierminister inden næste torsdag hvor parlamentet igen mødes.

Ifølge rygter så har Pheu Thai også haft samtaler med partier fra den afgående koalitionsregering og det kan derfor hellere ikke udelukkes at flere partier bliver bragt ind i den koalitation som har frem til næste fremmøde i parlamentet.

Pheu Thai har flere premierministerkandidater, herunder den velkendte ejendomsmagnat Srettha Thavisin og datteren af den tidligere premierminister Thaksin Paetongtarn Shinawatra.

Læs nærmere her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*