Thailandsk bounty-strand holder pause for turisterne

Maya Bay på Koh Phi Phi
Maya Bay - kendt fra filmen 'The Beach' med Leonardo DiCaprio - bliver nu fredet i fire måneder på grund af overturisme.

Maya Bay er blevet så hærget af bådsendinger af turister, at stranden nu bliver fredet i flere måneder.

Kendere af filmen “The Beach”, med en ung Leonardo DiCaprio i hovedrollen, vil kunne huske de hvide sandstrande og det glitrende blå vand fra Maya-bugten.

Strandbugten, der ligger ved den thailandske ø Koh Phi Phi, er blevet udødeliggjort i filmen, men øens flotte natur har i en tid været falmende.

I årevis er horder af turister rejst til øen for at opleve dens eksotiske charme, men de mange besøg har plaget øen i en sådan grad, at myndighederne nu siger stop.

Derfor vil øen, der ligger i Andamanhavet, nu lukke for turister i fire måneder fra fredag. Lukningen sker primært for at give øens koralhav en chance for at komme sig og for at få dyrelivet tilbage.

Ifølge de thailandske myndigheder vil lukningen af øen være en tilbagevendende begivenhed.

Men selv om man i Thailand nu forsøger at redde den naturskønne Maya-bugt, så er det ifølge marinbiolog og medlem af den thailandske regerings miljøudvalg Thon Thamrongnawasawat måske for sent.

– Jeg har forsøgt at skubbe på for denne kampagne i mange, mange år, men i Thailand er turisme en stor industri, og vi har haft brug for mange penge, så tidligere var der ikke så mange mennesker, der lyttede, forklarer han.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*