Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Thailand

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er ændret med oplysninger om coronavirus/covid-19.

Ved et pressemøde her til aften med blandt andet Statsminister Mette Frederiksen blev det oplyst at store dele af det offentlige Danmark lukker ned i indtil videre 2 uger frem, og at rejsevejledningerne til en række lande skærpes.

Alle ikke-nødvendige rejser til Thailand frarådes dermed. Herudover en særlig opfordring til udsatte grupper om at blive hjemme.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Thailand på grund af de lokale myndigheders omfattende tiltag for at forebygge smittespredning, herunder indrejserestriktioner. Du bør holde dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejse- eller flyselskab.

De lokale myndigheder kan implementere flere tiltag for at forebygge smittespredning. Du kan blive screenet for sygdomssymptomer. Hvis du har sygdomssymptomer, kan de lokale myndigheder implementere forebyggende tiltag, heriblandt isolation. Isolation kan også blive implementeret for personer uden sygdomssymptomer, hvis der er mistanke om, at personerne har været udsat for smitte. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Dette forsigtighedsprincip handler også om at mindske risikoen for smittespredning i Danmark.

Læs nærmere på: Rejsevejledningen for Thailand

WHO erklærer pandemi

Spredningen af coronavirussen er ude af kontrol, og der er brug for mere handling fra regeringer og myndigheder verden over. Budskabet var klart, da Verdenssundhedsorganisationen, WHO, sent onsdag eftermiddag erklærede coronavirus for en pandemi – en verdensomspændende epidemi.

Indtil videre har WHO været særdeles forsigtig med at erklære en pandemi. Men i takt med at virussmitten fordobles og tredobles i nogle lande, at mange mennesker dør af virussen, har fået WHO til at efterlyse et globalt samarbejde verdens lande imellem.

At der er erklæret pandemi, betyder ikke, at man vurderer, at virussen er mere farlig i dag, end den var i går. Men det er et opråb om at tage situationen mere alvorlig, end det – ifølge WHO – er sket flere steder i verden.

Læs nærmere på: WHO

Yderligere restriktioner ved indrejse i Danmark

Regeringen undersøger muligheden for at indføre yderligere restriktioner ved indrejse i Danmark. Det gælder bl.a. mulighed for tvungen helbredsundersøgelse ved ankomst, mulighed for tvungen karantæne ved ankomst fra røde områder, mulighed for afvisning af udlændinge, der ankommer fra røde og orange områder ved grænsen.

Læs nærmere om de nye tiltag på: Nye tiltag mod covid-19

Nem adgang til vigtig information

Myndighederne opfordrer alle danskere i Thailand til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver myndighederne mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig.

Læs nærmere om danskerlisten her: Danskerlisten – for din sikkerheds skyld

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*