Vandalisme kan koste to turister ti års fængsel i Thailand

Vandalisme på mur
Politiet i smilets land ser ikke med milde øjne på hærværk af kulturarv. Graffiti kan koste to turister ti års fængsel i Thailand.

Tømmermændene må have været ekstra slemme hos den 23-årige brite Furlong Lee og den jævnaldrende canadier Brittney Lorretta Katherine Schneider torsdag morgen. For der blev de anholdt af thailands politi sigtet for hærværk af fortidsminder i byen Chiang Mai.

Et overvågningskamera har filmet to personer, som politiet mener er de to turister, spraymale “Scouser Lee” og “B” på en mur i Chiang Mais centrum. Men muren er ikke bare en mur. Den er en del af Tha Pae Porten, der er et bygningsværk fra det 13. århundrede.

– Dette her er ikke en sag om spraymaling på en husmur, som straffes som ødelæggelse af privat ejendom. Dette skete på et historisk bygningsværk, som straffes med fængsel i op til ti år, siger politichef i Chiang Mai Teerasak Sriprasert.

De to har erkendt at have malet graffitien. Så ud over et ufrivilligt forlænget ophold i Thailand, risikerer Brittney Lorretta Katherine Schneider og Furlong Lee også en bøde på næsten 200.000 kroner.

I et interview med britiske The Sun, siger 23-årige Furlong Lee, at han fuld af fortrydelse.

– Jeg fandt sprayen i vejkanten. Jeg fortryder det hele, siger han til The Sun.

I et telefoninterview fra sit hotel forklarer han, at de havde været på druktur hele dagen.

– Jeg havde drukket hele dagen. Jeg havde nogle dårlige nyheder fra min familie, så jeg gik på druk. Jeg mener, jeg var rigtig, rigtig fuld, siger Furlong Lee til The Sun og tilføjer, at han ikke anede, hvad han lavede, men bare vågnede op til at politiet var på hans hotel.

Nu har han fået taget sit pas, så han ikke kan forlade landet, og hans visum udløber søndag.

– Jeg har talt med min familie og prøver at få noget hjælp. Jeg har virkelig brug for det. Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skal gøre.

– Jeg har haft det helt fantastisk her. Mit livs bedste dage. Jeg er bare knust over, at jeg har gjort noget så dumt. Jeg vil gerne undskylde til alle thailænderne, der er blevet stødt over det. Jeg har været en idiot, lyder det fra Furlong Lee til The Sun.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*