DF åbner for opholdstilladelse til udviste børn

DF åbner for opholdstilladelse til udviste børn
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er nu parat til at give dispensation og dermed opholdstilladelse til børn fra dansk-udenlandske familier, hvis børnene allerede er blevet eller står til at blive udvist af Danmark på et 'åbenlyst urimeligt' grundlag.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er nu parat til at give dispensation og dermed opholdstilladelse til børn fra dansk-udenlandske familier, hvis børnene allerede er blevet eller står til at blive udvist af Danmark på et ‘åbenlyst urimeligt’ grundlag.

Det siger han til B.T. som følge af den lange række af mindreåriges udvisningssager, som her i spalterne er blevet beskrevet og dokumenteret den seneste tid.

»Som lovgivere vil vi være parat til at give ministeren mulighed for at dispensere fra de generelle regler i nogle sager, hvor det resultat, man ellers ville nå frem til, virker helt forkert,« fastslår han. Og uddyber:

»Jeg synes som rigtig mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at der er børn, der ser ud til at begå sig fint, og som får prædikatet, at de ikke er mulige at integrere i Danmark og derfor bliver udvist. Jeg kender jo ikke den fulde baggrund i sådanne enkeltsager, men det er klart, at vi er parat til at se på muligheden for for eksempel at give ministeren en dispensationsmulighed, når der er nogle helt vilde eksempler, hvor tingene skejer ud i forhold til, hvad der virker logisk og rimeligt. Så vil der være mulighed for at give en opholdstilladelse,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Gælder det også de sager, hvor der er børn, som allerede er udvist af Danmark?

»Det diskuterer vi gerne med regeringen, om det er sådan, det kan gøres,« siger han.

Dansk Folkepartis leder vil nu gå til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for at drøfte muligheden for dispensation fra de stramme regler, som han helt generelt mener skal opretholdes. Men som han altså samtidig mener helt specifikt skal lempes, så loven ikke uforvarende kommer til at ramme nogle ulykkelige og frustrerede mennesker, den ikke var tiltænkt.

Læs nærmere på: BT

3 Comments

 1. Der skal en radikal ændring af loven, så vi ikke får flere af disse ulykkelige sager, hvor børn og unge udvises fra DK og dermed tvinger bla. danske/thailandske familier til Flensborg eller Malmø.
  Og det er kun mulig, hvis vi får en regeringsskifte efter det næste valg.

 2. Nu har vi lige kunne læse nyheden om at DF åbner for opholdstilladelse til udviste børn, men nu har Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så været ude med en tilbagemelding om at Udlændinge- og integrationsministeren ikke at give dispensation og dermed opholdstilladelse til børn fra dansk-udenlandske familier, hvis børnene allerede er blevet eller står til at blive udvist af Danmark.

  Hør hvad Udlændinge- og integrationsministeren har at sige til udfordringerne:

  https://www.thailand-portalen.dk/forum/thai-i-danmark/ny-udvisningssag-13-aarige-mint-udvises-til-thailand/paged/2/#post-471

 3. jeg kan tale ud fra egne erfaring at et barn på 13 år sagtens kan blive integeret i det danske system da jeg har en steddatter der kom til danmark da hun var 13 år og har klaret det rigtig flot hun er i dag 39 år snart 40 år og har aldrig været på komunen for at få hjælp men klaret sig godt .
  så det med at et barn på 13 eller 15 år ikke kan klare sig her er noget sluder og i di sager der har været fremme har der været danske stedfædre som har stået klar til at hjælpe og støtte dem .
  den stakkels pige på 15 år der bliver taget fra sin familie i danmark og sendt til Thailand til uvished og uden familie er da helt ude i skoven

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Radikale vil stoppe integrationsvurdering af børn - Thailand Portalen
 2. Konservative åbner for en dispensationsordning til udviste børn - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*