Konservative åbner for en dispensationsordning til udviste børn

Naser Khader
K: Vi har et forklaringsproblem over for de børn, det aldrig var meningen at udvise.

K: Vi har et forklaringsproblem over for de børn, det aldrig var meningen at udvise. De Konservative åbner for at indføre en dispensationsordning for børn, der bliver udvist af landet helt utilsigtet.

Udlændingelovgivningen skal være stram. Men den skal også være ordentlig. Og det er den ikke altid, når den rammer børn, som det aldrig har været meningen at udvise, lyder det fra De Konservative.

Regeringspartiet åbner derfor nu op for at se på en dispensationsordning for børn, der bliver udvist, selvom lovgivningen aldrig har været møntet på dem.

– Vi står jo i et forklaringsproblem som beslutningstagere. På den ene side har vi dybt kriminelle, vi ikke kan komme af med, og på den anden side udviser vi lovlydige unge mennesker, der gerne vil Danmark, siger udlændingeordfører Naser Khader (K).

Han understreger, at De Konservative bakker helt og aldeles op om loven, der i sin tid blev indført som et værn mod forældre, der lod deres børn blive i hjemlandet i årevis eller sendte dem på genopdragelsesrejser. Men den har i årenes løb også ramt en række børn, hvor det ikke var intentionen.

– Lovgivningen er helt på sin plads. Men det, at den rammer nogen, der ikke har noget med de her ting at gøre, det er problematisk. Og derfor er vi åbne over for at se på, hvad vi kan gøre for at hjælpe de unge mennesker, der bliver ramt af det, siger Naser Khader.

Senest har en 13-årig thailandsk pige ved navn Mint fået afslag på opholdstilladelse med den begrundelse, at hun ikke er “integrerbar”. Inden hun blev udvist, boede Mint i Køge med sin thailandske mor, danske stedfar og lillebror.

– For at sige det på jysk: Det er træls at stå med sager, hvor unge piger, der gerne vil Danmark, og som forsøger at blive en del af samfundet, bliver udvist. Der har vi et forklaringsproblem, siger Naser Khader, der betoner, at han taler på vegne af en helt enig konservativ folketingsgruppe:

– Vi har det svært med de sager, for det var ikke det, der var mening med loven.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*