V-vælgere: Støjberg skal se at få Mint hjem

Inger Støjberg skal se at få Mint hjem til Danmark. Det mener et flertal af Venstres vælgere.

Helt konkret ønsker V-vælgerne, at et udvalg af Folketinget skal kunne give dispensation til børn, som er blevet udvist efter en integrationsvurdering.

Det viser en helt ny måling, som YouGov har foretaget for B.T.

Allerede torsdag eftermiddag har ministeren en god mulighed for at indfri sine vælgeres ønske, når hun sammen med resten af regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet skal forhandle justeringer af loven om integrationsvurderinger.

Dispensationsordningen er da også en gammel kanin fra Venstres eget udlændingeudspil fra 2014: ‘Danmark for dem der kan og vil‘, som Dansk Folkeparti efter udvisningen af Mint har trukket op af hatten igen.

På Venstres Landsmøde i slutningen af november var der også opbakning til netop den løsning i hovedbestyrelsen, blandt borgmestre samt hos folketingspolitiker Jan E. Jørgensen, der er en af mændene bag udspillet.

Inger Støjberg har dog indtil videre helt afvist dispensation som en mulighed.

Mindre stålfast var hendes chef Lars Løkke Rasmussen efter en spørgetime i november.

»Det er en metode, der har været foreslået, og det må vi kigge på. Jeg tror, alle danskere tænker, at vi skal af med dem, der ikke skal være her, og holde bedre på dem, der egentlig er faldet godt til,« sagde Lars Løkke Rasmussen dengang til B.T.

Læs nærmere om Mint-sagen på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*