13-årige Mint kommer formentlig aldrig til at bo i Danmark

Der er ingen vej tilbage for den thailandske pige Mint, efter regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er blevet enige om række nye regler for familiesammenføring.

Det mener Radikale Venstres udlændingeordfører, Andreas Steenberg.

»Mint er nu endegyldigt landsforvist,« fortæller han til B.T. umiddelbart efter, at Integrationsministeriet udsendte en pressemeddelelse om de nye regler.

»Jeg synes, det er en stramning af reglerne, og det er jo trist, at regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne landsforviser 62 helt uskyldige børn, der er stedbørn til danske statsborgere, som nu får deres familier splittet ad.«

13-årige Mint kommer formentlig aldrig til at bo i Danmark

Det frygter den thailandske piges stedfar, Frank Thøgersen, efter at regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne tirsdag blev enige om et sæt nye regler for familiesammenføring med børn.

»Det er jo godt for de familier, der får brug for det i fremtiden, hvis man er oplyst og ikke fejlinformeret, men for vores vedkommende føler jeg, at det er det sidste søm i kisten.«

»Jeg synes, det er underligt, at vi ikke er omfattet af de regler, således at vi måske kunne søge forfra. De ændrer jo loven, fordi de godt kan se, at der er noget galt. Jeg er med på, at der kan blive begået fejl, men det her er helt ude i hampen,« siger Frank Thøgersen og tilføjer:

»Det er klart, at hvis man ændrer hastighedsgrænserne, så kan dem, der tidligere har fået en bøde, ikke bare få deres penge tilbage, men jeg synes alligevel, at det her er noget andet. Man må kunne genoptage sagerne,« forklarer han.

Frank Thøgersen kmåtte tirsdag eftermiddag overbringe den triste nyhed til sin steddatter Mint via en skypeforbindelse.

»Jeg prøvede at forklare hende, at som det ser ud nu, så kommer hun nok ikke til Danmark mere. Så blev der stille et øjeblik, og så forsvandt kameraforbindelsen. Hun slukkede for den, og så blev hendes stemme anderledes,« fortæller Frank Thøgersen.

»Men jeg har lovet hende, at vi ikke giver op. Det gør vi ikke,« fastslår han.

Uanstændigt, hvis Mint ikke kommer hjem

Man siger, at det, der ikke kan forklares, det kan ikke forsvares. Og det er vel på mange måder det, der er logikken bag ændringerne af reglerne.

Når erkendelsen er, at reglerne skal laves om, så skylder vi også at rette op på fejltagelserne i forhold til de familier, der i nær fortid er blevet splittet ad.

Mint og andre i hendes situation må tilbage til Danmark. Find en løsning. Det er det eneste anstændige. Andet kan ikke forsvares.

Læs nærmere på:

4 Comments

 1. Det er ganske enkelt uden empati og anden menneskelig humanitet. Det kendetegner desværre mange i embedsvældet og politikerne. Har de forestillet sig deres egne børn i en situation hvor de hverken får valg eller muligheder på grund af forstokkede indstillinger?

 2. Det er da godt man har forladt det klaustrofobisk snerpede og nærrige land, og fundet et bedre opholdssted her i Thailand.
  Mint vil få det meget bedre ved at finde et andet sted. Sverige måske. Eller Tyskland.
  Måske familien så kan blive samlet i Danmark senere, hvis det aligevel er det de vil, når højre-populisterne er smidt ud. Men så har de jo desværre mistet en masse vigtige år af deres samliv.

 3. hvordan kan du hjælpe en pige som mint!! husk det til herkommende valg og stem derefter!

 4. Nu hvor valget er overstået, tror nogen af jer så at reglerne bliver ændret for piger som Mint, hvis de Radikale får noget at skulle have sagt?

  Jeg tror det næppe. Morten Østergård vil kun bruge sin position til at fortsætte sit landsskadelige projekt; at få så mange uintegrerbare muslimer til Danmark som muligt.

  Han og de Radikale er bedøvende ligeglade med piger som Mint.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*