Det er ikke indvandringen fra Thailand der skaber problemer for Danmark

Emails fra thailændere i Danmark til udlændinge- og integrations-ministeren var med til at skabe opmærksomhed omkring problemet.

Flere gange har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fået e-mail fra thailændere i Danmark, der ifølge ham var »enormt provokeret«.

Ikke over ministeren som sådan, men fordi Thailand indtil nu har optrådt som et af de ikke-vestlige lande i blandt andet ministeriets statistikker på integrationsområdet.

»Dermed virkede det, som om de var dårligt integreret, selvom det overhovedet ikke er blandt den gruppe, at der er problemer med arbejdsløshed og kriminalitet,« siger ministeren.

Det er blandt andet henvendelser som den, der har fået Mattias Tesfaye og embedsmændene i ministeriet til at dykke ned i de 190 lande, der indtil nu har optrådt i kategorien af ikkevestlige lande.

»Jeg spurgte ministeriet, om der var en sammenhæng mellem, hvor folk kommer fra, og hvordan de optræder i kriminalitets- og beskæftigelsesstatistikkerne,« fortæller Mattias Tesfaye.

Det var her, at ministeriet fandt et mønster, der er beskrevet i et nyt notat og nu fører til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet laver en ny gruppe af lande til brug for kriminalitets- og beskæftigelsessammenligninger.

Det er ikke indvandring fra Thailand der skaber problemer for Danmark

Med en helt ny kortlægning af indvandrere i Danmark, vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sikre et mere oplyst og ærligt grundlag for integrationsdebatten.

Det er nemlig særligt indvandring fra lande i og omkring Mellemøsten, der giver anledning til problemer i Danmark – og ikke når der eksempelvis kommer en thailandsk kvinde til Danmark eller indvandring fra Latinamerika.

– Hvis vi kun fik indvandring fra Kina, Filippinerne, Thailand og Brasilien, kunne man give mig en fyreseddel, for så ville vi ikke have integrationsudfordringer i Danmark, siger han.

Udlændinge- og Integrationsministeriet er på vej med ny statistik om indvandrere

Fremover vil Udlændinge- og Integrationsministeriet opdele indvandrere og efterkommere i en såkaldt Menapt-gruppe, der står for Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet.

Se interview med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S):

Mattias Tesfaye (S) blev udlændinge- og integrationsminister i 2019 efter Inger Støjberg (V).

Læs nærmere her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*