Socialdemokratiet vil lave Mint-lov

Socialdemokratiet i Mint-sagen
Socialdemokratiet vil lave ny Mint-lov.

For første gang siden Mint blev smidt ud af Danmark, fremsætter folketingets største parti Socialdemokratiet nu et konkret forslag for at undgå kedelige sager, hvor velfungerende børn udvises.

»Vi foreslår en lov, som er baseret på objektive og gennemsigtige kriterier, så vi klart kan sige til forældrene, at dit barn kan komme hertil, hvis du lever op til fire-fem konkrete krav,« siger integrationsordfører Mattias Tesfaye (S).

Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og – til dels – ministeren selv har været ude med hver deres løsning på problemet, og nu kaster Socialdemokratiet et fjerde forslag i puljen.

Socialdemokratiet vil onsdag søge om opbakning til følgende i Folketinget:

  • Folketinget ønsker at ændre lovgivningen, så vi undgår de kedelige sager, hvor velintegrerede børn der fungerer godt, må flytte ud af Danmark.
  • Folketinget pålægger derfor ministeren at indkalde til forhandlinger med henblik på at justere i integrationsvurderingen, så den fremover bliver baseret på objektive og gennemsigtige kriterier.
  • Samtidig ønsker Folketinget at fastholde incitamentet for, at børnene følger med deres herboende forældre hurtigst muligt.
  • Folketinget ønsker desuden, at Udlændingenævnet fortsat træffer afgørelse i sidste instans.
  • Endelig udtaler Folketinget, at sagsbehandlingstiden i de her sager bør nedbringes markant.

Mandag bragte B.T. en artikel, hvor Udlændingenævnet har svært ved at redegøre for vægtningen af skolegang og danskkundskaber: ‘Det indgår i vurderingen, men det tillægges hverken positiv eller negativ vægt’.

»Det giver jo ingen mening,« konstaterer Mattias Tesfaye.

Derfor er en bedre vejledning alene, som Inger Støjberg foreslår det, heller ikke løsningen.

»Det er svært at vejlede forældrene, når man ikke ved præcis, hvilke krav, de skal leve op til,« siger han.

Læs nærmere om sagen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*