Radikale vil stoppe integrationsvurdering af børn

Atcharapan Yaungyai kan ikke gives opholdstilladelse i Danmark, da Udlændingenævnet ikke finder, at Atcharapan Yaungyai har eller har mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration her i landet.

En sag om en thailandsk pige, der er blevet udvist af Danmark, får Radikale Venstre til at kræve lovændring.

En 13-årig pige ved navn Mint er blevet omtalt adskillige gange i medierne dette efterår, fordi hun i begyndelsen af oktober blev tvunget til at forlade Danmark og rejse til Thailand, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Forud for hjemsendelsen fik Mint afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark med den begrundelse, at hun ikke er “integrerbar”.

Men det er helt forkert at vurdere, hvorvidt et barn som Mint kan integreres, mener Radikale Venstre. Det er urimeligt, når en af hendes forældre – i dette tilfælde hendes stedfar – er dansk statsborger.

Derfor vil partiet torsdag i Folketinget foreslå en lovændring.

Inden Mint blev udvist af Danmark, boede hun i Køge sammen med sin thailandske mor, danske stedfar og lillebror. Her gik hun i 7. klasse.

Pigen kom til Danmark i 2017.

– Vi synes, den her sag er et meget sørgeligt bevis på, at loven om integrationsvurderinger er noget sjusk, som bygger på skræmmebilleder, og som splitter danske statsborgeres familier ad, siger Radikale Venstres udlændingeordfører, Andreas Steenberg.

– Det er derfor, vi har stillet et forslag om simpelthen at lave det om, så danske statsborgere ikke får udvist deres stedbørn.

Integrationsloven blev ændret i 2016. Ændringen betød, at alle børn over otte år, der kommer til Danmark fra udlandet, skal have vurderet deres mulighed for at blive integreret i landet, inden de får opholdstilladelse.

Inden ændringen var en sådan vurdering ikke nødvendig, hvis bare børnenes forældre allerede var i Danmark, og børnene fulgte efter inden for to år.

Læs nærmere på:

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Konservative åbner for en dispensationsordning til udviste børn - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*