Mint-loven er vedtaget og træder i kraft 1. januar 2020

Folketinget har vedtaget den lovændring, der gør at den thailandske pige Mint og 82 andre børn kan få familiesammenføring.

Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget den lov, der afskaffer den integrationsvurdering, der hidtil har stået i vejen for, at den thailandske pige Mint og 82 andre børn kunne opnå en opholdstilladelse i Danmark.

I stedet får børnenes forældre nu en frist på tre måneder til at søge familiesammenføring.

Loven træder i kraft 1. januar 2020, men kommer til at fungere med tilbagevirkende kraft, så allerede udviste børn som Mint kan få taget deres sager op igen.

Mints historie har fyldt meget i de danske medier, fordi hun både taler dansk og har gået i dansk skole, men alligevel fik afslag på opholdstilladelse, da det blev vurderet, at hun ikke kunne integrere sig i Danmark.

Hidtil har reglerne for familiesammenføring foreskrevet, at alle børn over otte år skal igennem en integrationsvurdering, men problemet har været, at få har kunnet forklare, hvad der konkret ligger til grund for en sådan regel.

Fremover vil børnene i stedet som udgangspunkt få lov til familiesammenføring, hvis forælderen i Danmark søger om det, inden for tre måneder efter at han eller hun selv har fået sin opholdstilladelse.

Mint var til stede i Folketingssalen da lovændringen blev vedtaget

Torsdag var Mint, Mint’s mor og papfar så inviteret ind i folketingssalen af Radikale Venstre for at overvære afstemningen om lovforslaget, og familien var selvsagt lykkelige, da skærmene i salen viste, at 113 havde stemt for og ingen imod.

Læs og se nærmere på:

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*