Stop for udstedelse af indkomstcertifikater

Den Danske Ambassade i Bangkok

Det er fra dansk side blevet besluttet med øjeblikkelig virkning at stoppe udstedelsen af indkomstcertifikater/attester til rejsende eller herboende pensionister til brug ved ansøgning om 1-årigt opholdsvisum hos de thailandske myndigheder.

Dette skyldes, at det juridisk set ikke er muligt for ambassaden i Bangkok at garantere over for de thailandske myndigheder, hvilken indkomst den enkelte person vil have i det kommende år.

Berørte borgere opfordres til at søge information på den Thailandske Ambassade i Københavns hjemmeside omkring alternative muligheder for at søge visum:
http://thaiembassy.dk/category/visa-application/

Berørte borgerne opfordres ligeledes til at orientere sig i gældende regler hos de thailandske immigrationsmyndigheder:

Her kan man læse om, hvordan man søger om et længerevarende visum:
http://bangkok.immigration.go.th/en/base.php?page=procedure

I det følgende er et link til den krævede dokumentation:
http://bangkok.immigration.go.th/en/base.php?page=service#

Personer, som har ansøgt om den omtalte attest, men endnu ikke har fået den udstedt, vil få refunderet det indbetalte gebyr.

Kilde: Den danske Ambassade, Bangkok, Thailand

7 Comments

 1. Ambassaden er stoppet med at udskrive økonomisk garanti.

  Men som jeg læser det.

  Har du feks. Pensions meddelse, som viser hvad beløb du får af penge,
  Samt hvor pengene kommer fra,
  samt man tager sin Thai bankbog hvor pengene er gået ind på,
  så er den ged da barberet, og de burde udstede et nyt 1 års visa.

  Jeg følger og tager flere møder med dem på Imigration, indtil der er en løsning der giver vores tryghed tilbage.

  Tjek evnt. kenn Holms facebookside Han har været på besøg hos imigration i Udon Thani. Det er der kommet en længere video ud, hvor han forklarer.

  • Hej Eddie,

   Du nævner ikke om du har 400.000 eller 800.000 stående i en thailandsk bank, og om hvordan du har fået bevis på din indtægt.

   Jeg er jo nu i problem med immigration, da ambassaden jo ikke længere vil udfylde garantien på indtægten. Og vil lede efter hvilket ministerium i Danmark hvor fra at jeg kan få et sådant bevis.

   For immigration tror jo aldrig på papirer fra skattevæsenet. Og de kræver jo nu 800.000, selvom jeg gennem 17 år herude, har modtaget gov 21,5 millioner Bath fra Danmark. De har i alle årene krævet 400.000 i banken selvom jeg jo gennemsnitlig har modtaget 105.000 Bath månedig, og de hver år har sagt loven ikke læder, når jeg nevnede dette med hvis over 40.000, senere 60.000, og nu 65.000 månedlig så kræves der ikke disse 400.000 i banken.

   Så jeg venter på at de smider mig ud, træt at personer der ikke kender loven.

   Men igen, har du 400.000 eller 800.000 i banken, og fik du bevis på indkomsten.

   Med venlig hilse fra Gert

 2. Hvis sverige og norge kan udstede økonomisk garanti så kan danmark også det hænger ikke samme det problem skal løse nu inden det bliver et stort problem for mange mennesker

 3. Yderligere kan Thailand ikke starte en ret sag mod Danmark da de selv har underskrevet aftalen med Danmark og EU der for godkender de income letter fra Sverige og norge der nogle mennesker i Danmark der ikke har gjort Deres hjemme arbejde god nok
  Vi skal henholdes os til de regler som er aftalt som Sverige og Norge gør. Det er USA som har lavet lort i den med deres income letter der for er det hele starte og danmark har gjort som USA uden at tænke sig om.

 4. Som jeg ser det nu med de oplysninger jeg har fået fra udenrigsministeriet er det Danmark USA CANADA AUSTRALIAN der har problemet jeg synes Danmark lyver om dette vi er i det nordeniske samarbejde og igen skal fortælle mig at de ikke har snakket sammen.alle går og siger det er thailand som er problemet den håber jeg ikke på for når det handler om penge som thailand mister så håber jeg ikke på den yderligere er der igen der har set beviser en E.mail eller et brev fra thailand at de ikke godkender incom letter det gør De Sverige norge Tyskland alle lande i EU. SÅ KÆRE LILLE DANMARK KOM FREM MED SANDHEDEN

 5. Jeg har lige lyttet til Kenns fortælling, men den er jo fra december, og attesten der under, som jeg gik ind på er tom.

  Så har result er der kommet siden dette der fra december, om at ambassaden ikke udsteder papiret på indtægten?

  Jeg er nu inde i problemer med immigration – pensionist – og træt af gennem 17 år, her den 10.10, så at have fået overført mere end 21,5 millioner Bath til Thailand, og disse 105.000 ikke gælder, jeg skal stadig have disse 400.000 i banken, og nu forhøjet til 800.000, selvom loen jo siger dette 40.000 månedlig, i 2002, og nu 65.000, så kræves der ikke disse 400.000 eller 800.000 i banken

  Så hvordan har I klaret problemet.

  Og desuden råd om hvor jeg skal henvende mig hvis jeg bliver smidt ud af Thailand, og så kommer tilbage til Danmark, uden der at have hus eller bekendte, og ikke penge nok til at købe en lejlighed?

  Gert

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*