V-bagland: Vi skal kunne give dispensationer til udviste børn

Vi skal kunne give dispensationer til udviste børn.
V-bagland: Vi skal kunne give dispensationer til udviste børn.

Medlemmer af Venstres hovedbestyrelse klar med opfordring på landsmøde i weekenden. Vi skal kunne give dispensationer til udviste børn.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ikke give mulighed for at dispensere fra loven i sager, hvor børn helt utilsigtet står til at blive udvist fra Danmark.

Det var ellers præcis det, Venstre selv foreslog i udlændingeudspillet “Danmark – for dem der kan og vil” fra 2014.

Det var et glimrende udspil, som Støjberg bør finde frem fra skuffen igen, lyder opfordringen fra en række af Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer, som DR har talt med op til partiets landsmøde i weekenden.

– Det er åbenlyst, at de her sager ikke er rimelige, så vi bliver nødt til at gøre noget. Jeg opfordrer Støjberg til at indføre den løsning, vi selv foreslog for fire år siden, siger Rune Buhl Frederiksen, der er hovedbestyrelsesmedlem og formand for Venstre i Albertslund.

– Jeg synes, det var et meget fornuftigt udspil, vi fremsatte. Og jeg synes afgjort, at det er vigtigt at have en dispensationsmulighed i den slags sager, istemmer hovedbestyrelsesmedlem Per Paludan Hansen, der er formand for Venstre på Frederiksberg.

Diskussionen er igen blevet aktuel, efter en 13-årig thailandsk pige ved navn Mint har fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse med den begrundelse, at hun ikke er ”integrerbar”. Inden hun blev udvist, boede Mint i Køge med sin thailandske mor, danske stedfar og lillebror.

Mange danskere oplever – med god grund – lovgivningen som “helt håbløst tåbelig”, lyder det fra hovedbestyrelsesmedlem Jørgen Eirfeldt, der er formand for Venstre i Hørsholm.

– Sådan må det engang imellem være med lovgivning, men så må vi sørge for at kunne give dispensationer. Ellers er det sådan nogle sager, der giver rigtig stor politikerlede, siger han og tilføjer:

– Jeg mener helt klart, at det må være i alles interesse, at vi undgår de helt urimelige sager. Og det mener jeg, at man kan gøre, hvis ministeren kan gå ind og sige ”Det kan godt ske, at loven er sådan og sådan, men lige præcis i dette tilfælde synes jeg, at man skal dispensere”. Det tror jeg, man vil få en folkelig forståelse for.

“Vi glemmer at være mennesker”

Med jævne mellemrum har medier kunnet berette om unge piger og drenge, der har måttet forlade familie, klassekammerater og fodboldtræning, fordi de har fået afslag på deres ansøgning om opholdstilladelse.

– Jeg synes lige præcis i de her sager, at vi glemmer som politikere at være mennesker, siger hovedbestyrelsesmedlem Niels Bjarne Plum, der er formand for Venstre Bornholm.

– For mig at se er det helt tosset, at man ikke har den her dispensationsmulighed. Jeg følger Støjberg meget langt hen ad vejen, men jeg synes, der skal være en dispensationsmulighed, fordi det er svært at lave en lovgivning, der kan dække og være retfærdig i alle tilfælde, siger Niels Bjarne Plum.

Han regner med, at sagen vil blive drøftet på Venstres landsmøde i weekenden:

– Ellers tager jeg den selv op, for vi skal huske, at vi er mennesker – og vi skal også agere som mennesker, siger han.

Det er uholdbart at lave lovgivningen om, hver gang “en ny ulykkelig udvisningssag” kommer frem i medierne, mener hovedbestyrelsesmedlem Anders G. Christensen, der er tidligere borgmester og nuværende folketingskandidat i Favrskov:

– Så derfor kan det være en mulighed at give ministeren en beføjelse til at give dispensationer.

Støjberg må “lade fornuften råde”, mener også hovedbestyrelsesmedlem Karin Andersen, der er formand for Venstre i Helsingør. Hun er dybest set imod at give dispensationer, men så længe lovgivningen ikke kan indrettes, så den aldrig vil have utilsigtede konsekvenser, kan dispensationer være den eneste løsning:

– Det er åbenlyst uretfærdige sager, og der er ikke mange af dem, så de kunne godt behandles med dispensationer, siger Karin Andersen.

Læs nærmere på:

1 Trackback / Pingback

  1. Konservative åbner for en dispensationsordning til udviste børn - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*