Folketinget har førstebehandlet Mint-loven

Torsdag førstebehandlende Folketinget den lov som skal afskaffe integrationsvurderingerne af børn og kan give Mint og 82 andre børn en ny chance for at bo i Danmark med deres familier.

Lovforslaget har bred opbakning fra Folketinget. Det går på at erstatte kravet om integrationsvurdering i sager om familiesammenføring med børn med en ansøgningsfrist på tre måneder, efter barnets forælder har fået opholdstilladelse.

Desuden skal ansøgningsfristen gælde med tilbagevirkende kraft, så børn, der er blevet udvist efter lovens seneste ændring i 2016, kan ansøge igen efter de nye regler.

Det betyder, at det vil være muligt for familierne til Mint og en række andre børn at ansøge om familiesammenføring på ny, når loven efter forventning træder i kraft 1. januar.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) udtaler at han har sagt fra start, at vi skal have en stram udlændingepolitik, men den skal jo ikke være skør.

1. behandlingen af lovforslaget er afsluttet. Nu skal lovforslaget tilbage til udvalget og behandles ydereligere to gange i Folketinget. Lovforslaget skal efter planen til afstemning inden jul, så det kan træde i kraft 1. januar 2020.

I forbindelse med dagens førstebehandling af lovforslaget fik P1 Morgen her til morgen snakket lidt med Frank Thøgersen som er Mints stedfar.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*