Socialdemokratiet: Mint skal hjem til Danmark

70 udviste børn – heriblandt Mint – får en ny chance, hvis Mette Frederiksen (S) bliver statsminister.

»Den aftale, vi har lavet med regeringen, er god nok fremadrettet, men der er nogle børn, der er kommet i klemme mellem den gamle lovgivning og den nye,« siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S).

I et interview med B.T. onsdag uddyber han, hvordan Socialdemokratiet, hvis de får regeringsmagten, vil gribe en lovændring i forhold til Mint-sagen an.

»Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, så bliver det i vores regering, at denne lov skal fremlægges. Der, mener vi så, at når den lov bliver vedtaget, så skal alle dem, der er kommet i klemme mellem den gamle lov fra 2016 og den nye lov, have et vindue på tre måneder, hvor de kan søge om familiesammenføring – også selvom deres forældre har været her længere,« siger han.

Fra lovens vedtagelse i 2016 til februar er 143 børn blevet integrationsvurderet. 70 børn har fået afslag.

Lovændring efter sommerferien

I februar lavede regeringen, S og DF en politisk aftale om at afskaffe integrationsvurderinger helt. Til gengæld skal et barn, der stadig har én forælder i hjemlandet, for at få opholdstilladelse søge om familiesammenføring med sin mor eller far, senest tre måneder efter forælderen har fået ophold.

Når Fplketinget åbner igen efter sommerferien i oktober, er Socialdemokraternes ambition, at lovændringen er en del af lovprogrammet, hvor loven skal behandles tre gange i Folketinget og derefter træde i kraft hurtigst muligt.

»Det her vil stå øverst på listen over en ny udlændingeministers arbejdsopgaver. Vi er ikke færdige med vores arbejde, før de her 70 børn har fået muligheden for at søge på de nye regler,« siger Mattias Tesfaye.

Læs nærmere på:

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*