Regeringen vil ændre regler for familiesammenføring med børn

Inger Støjberg
Inger Støjberg (V) skal i morgen forhandle med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om det særlige hjørne af familiesammenføringsreglerne, der handler om børn som Mint og andre i samme situation.

Reglerne skal være nemmere at forstå, siger Inger Støjberg. Men Mint må indstille sig på at blive i Thailand.

Det skal være simplere at søge om familiesammenføring med sine børn, hvis man har giftet sig med en dansk mand eller kvinde. Sådan lyder det nu fra regeringen i kølvandet på den såkaldte Mint-sag.

Helt konkret foreslår regeringen at afskaffe de nuværende regler om en såkaldt integrationsvurdering af børn, som har én forælder i Danmark og én forælder i oprindelseslandet.

Fremover skal man ifølge regeringens udspil søge om familiesammenføring med sit barn senest tre måneder efter, at man selv er blevet familiesammenført med sin danske ægtefælle. I så fald er man garanteret familiesammenføring.

– Man skal tage sit barn med til Danmark med det samme, hvis man vil familiesammenføres. Og i hvert fald senest efter tre måneder. Man skal ikke efterlade sit barn i hjemlandet i årevis, siger Inger Støjberg.

– Hvis man søger indenfor tre måneder, så får man sit barn med. Hvis man ikke søger indenfor tre måneder, så får man ikke sit barn hertil. Det er meget, meget enkelt.

– Derfor kommer vi også til at vejlede meget tydeligt om det her. Det kommer til at stå med flammeskrift, når man søger om familiesammenføring, at hvis man har et barn, så skal man tage det barn hertil indenfor tre måneder. Ellers kommer det ikke herop, siger udlændingeministeren.

Regeringens udspil kommer forud for morgendagens forhandlinger med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om emnet.

Støjberg: Intet håb for Mint

Det er særligt sagen om pigen Mint fra Thailand, der har fået den aktuelle debat om familiesammenføring med børn i gang.

Mint har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark, fordi hun har været for længe i sit hjemland til at opnå familiesammenføring, lød afgørelsen fra udlændingemyndighederne.

Mint blev på trods af, at hun taler dansk og havde både sin mor, stedfar og lillebror i Danmark, sendt tilbage til Thailand i oktober.

Selvom regeringen nu foreslår ændringer i reglerne om familiesammenføring med børn, får det dog ingen betydning for Mint og hendes familie.

– Det her er fremadrettet, og det er sådan, at reglerne bliver

Socialdemokratiet vil under morgendagens forhandlinger med Inger Støjberg forsøge at få ministeren til at se på mulighederne for at genåbne nogle af de allerede afgjorte sager, selvom Støjberg ikke ønsker at indføre nye regler med tilbagevirkende kraft.

– Vi vil i hvert fald sige til Inger Støjberg, at hun bør overveje, om man ikke kan genbehandle de sager. Det vil i hvert fald ikke være Socialdemokratiet, hun får problemer med, siger Mattias Tesfaye.

Læs nærmere på: Danmarks Radio

1 Trackback / Pingback

  1. Godt Nytår 2019 - Thailand Portalen

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*