Mint har fået et turistvisum

Den 14-årige thailandske pige Atcharapan ‘Mint’ Yuangyai kan snart være tilbage i Danmark, hvorfra hun har været udvist siden oktober sidste år.

Hun har nemlig fået et turistvisum, som er gældende fra i morgen, fortæller Mints papfar, Frank Thøgersen. Vi håber, at Mint kan lande i Danmark på onsdag, og at hun så kan komme i skole på Hastrupskolen mandagen efter efterårsferien, siger Frank Thøgersen.

Historien om Mint, der blev udvist til Thailand, fik enorm opmærksomhed sidste år, da hun gik i dansk skole og talte flydende dansk. Det var dog ikke nok til at få en opholdstilladelse, da Udlændingenævnet vurderede, at hun var ‘uintegrerbar’.

Formentlig vil Mint kunne blive i Danmark, efter at hendes turistvisum udløber. For ifølge BT vil regeringen i slutningen af oktober fremsætte et lovforslag, som skal agere redningsplanke for den thailandske pige og 82 andre børn, som siden juni 2017 er blevet udvist på grund af en integrationsvurdering.

De skal – hvis loven bliver stemt igennem – have en ny chance for at få en opholdstilladelse. Familien håber derfor, at lovforslaget når at falde på plads, inden Mints turistvisum udløber i midten af januar, fortæller de til BT.

Mints mor, Ratree, har ligeledes været i Thailand, men var nødt til at rejse tilbage til Danmark 8. oktober, da hun ellers ville miste sin opholdstilladelse.

Læs nærmere på:

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*