Blodbad i Korat

Politi og militær i byen Nakhon Ratchasima i Thailand jagter en soldat, som tidligere i dag har skudt og dræbt mindst tyve personer. Byen kendes også som Korat.

Soldaten dræbte sin foresatte officer på basen, stjal skydevåben og en Humvee, et firehjulstrukket, terrængående militærkøretøj, og kørte derefter rundt og skød omkring sig, inden han stoppede ved et lokalt indkøbscenter og skød på de mennesker, der befandt sig der.

Gerningsmanden er af flere medier blevet identificeret som en 32-årig mand, og han lagde både inden og under skyderiet billeder og video op på sociale medier, herunder Facebook, hvor han er stærkt bevæbnet.

Facebook tager afstand

Efterfølgende har Facebook lukket mandens profil, og man lover, at man gør alt for at fjerne materiale fra gerningsmanden.

– Vores dybfølte tanker går til ofrene, deres familier og samfundet, der er påvirket af denne tragedie i Thailand. Facebook er ikke et sted for folk, der begår denne form for grusomhed. Vi tillader heller ikke, at folk hylder eller støtter dette angreb, skriver Facebook i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Specialstyrker er parat til at stoppe soldaten

En gruppe soldater fra specialstyrkerne er nu på plads i indkøbscenteret Terminal 21 for at stoppe soldaten.

Polititalsmanden Kissana Phathanacharoen opfordrer offentligheden til at holde sig væk fra området, blive indendørs og følge opfordringerne fra sikkerhedsstyrkerne.

De thailandske myndigheder har bl.a. forsøgt, at lade mandens mor tale ham til fornuft.

Thailands premierminister Prayuth Chan-ocha har udtrykt sin medfølelse med ofrenes familier.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i området til at udvise forsigtighed og følge de lokale myndigheders opfordringer.

Læs nærmere om sagen her:

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*