Demonstranter i Thailand trodser et forbud mod at samles

Demonstranter i Thailand trodser et forbud mod at samles. Titusinder protesterer mod regeringen og kongen.

Titusindvis af demonstranter i Thailands hovedstad, Bangkok, trodsede søndag et forsamlingsforbud og protesterede for fjerde dag i træk mod regeringen. Myndighederne har brugt vandkanoner og gjort det forbudt at samles i grupper på flere end fire personer.

Men det har tilsyneladende kun fået flere demonstranter ud i det centrale Bangkok.

Demonstranterne kræver premierminister Prayut Chan-o-chas afgang.

De har også taget hul på et tabu i Thailand ved at kræve, at den lov, der kan give fængselsstraf for kritik af kongen, afskaffes. Demonstranterne kræver også, at kongen holder sig ude af politik.

– Der er grupper af mennesker, der bruger monarkiet til deres egen fordel og til at skaffe sig af med politiske modstandere, siger en demonstrant, der ikke tør stå frem med navn.

– Vi får ikke et ægte demokrati, hvis der ikke kommer en reform af monarkiet.

Politiet holdt sig i baggrunden søndag, da demonstranterne indtog en plads i det centrale Bangkok med krav om, at myndighederne skal “befri vores venner”, som demonstranterne råbte.

Mange af demonstranterne bar billeder af andre aktivister, der er blevet fængslet.

Snesevis af aktivister blev anholdt tidligere på ugen. Det skete da de med tre fingre gav en hilsen, der er blevet kendetegnet for demokratibevægelsen, mod dronning Suthidas forbipasserende bilkortege.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*