Forsamlingsforbud indført klokken 4 i nat

Politi rydder demonstration i Bangkok efter forsamlingsforbud

Politiet i Bangkok har ryddet en demonstration foran premierminister Prayut Chan-o-chas kontor. Tusindvis af demonstranter havde forud for rydningen slået lejr og krævet premierministerens afgang.

– Vi går ikke, før Prayuth går af, siger protestleder Arnon Nampa i en tale til menneskemængden.

Men med kort varsel kom der en nødbekendtgørelse, der gjorde forsamlinger på mere end fem personer og ophold under 50 meter fra regeringsbygningerne ulovlige, og klokken fire om morgenen lokal tid ryddede politi pladsen foran regeringskontorerne.

Den forbyder også “offentliggørelse af nyheder, andre medier eller elektronisk information, der indeholder budskaber, som kan skabe frygt eller har til formål at forvrænge information eller skabe misforståelser, der vil påvirke national sikkerhed eller fred og orden”.

Nogle demonstranter forsøgte at holde stand bag skraldespande, men blev hurtigt fjernet fra stedet. Ved daggry stod hundredvis af betjente vagt, mens offentligt ansatte var begyndt at gøre rent i de nærliggende gader.

Mindst tre ledere af den thailandske protestbevægelse er blevet anholdt, melder en thailandsk menneskerettighedsgruppe. Politiet har ikke bekræftet dette.

Studerende og unge aktivister i Bangkok har på det seneste holdt en række demonstrationer med krav om premierministerens afgang og mere demokrati.

Nogle af demonstranterne har også taget hul på et af de store tabuer i Thailand og kræver reformer af kongehuset. De ønsker, at kongens magt bliver indskrænket, og at der bliver udarbejdet en ny forfatning.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*