Domstol frikender thailandsk oppositionsleder

Domstol frikender thailandsk oppositionsleder for brud på valgloven

Sidste forår kunne Pita Limjaroenrat og partiet Movw Forward fejre en utvetydig jordskredssejr ved Thailands parlamentsvalg. Pita Limjaroenrat ville være premierminister, men blev i stedet mødt af anklager om, at han slet ikke var egnet som politisk kandidat.

Den mistanke har Thailands forfatningsdomstol onsdag fejet til side. Således har domstolen frikendt Pita Limjaroenrat for anklager om brud på valgloven.

Pita Limjaroenrat var mistænkt for at bryde valgloven ved at eje aktier i et medieselskab, mens han var kandidat til premierministerposten.

Politikeren erkendte efter valget, at han havde ejet dele af selskabet iTV, men sagde, at han havde skilt sig af med sine cirka 42.000 aktier i det og afviste, at det skulle have indflydelse på hans politiske egnethed.

Da forfatningsdomstolen indledte sin undersøgelse af Pita Limjaroenrat, blev hans mandat i parlamentets ene kammer, Repræsentanternes Hus, suspenderet. Med afgørelsen får han sit sæde i Thailands parlament tilbage.

Afgørelsen er vigtig for partiet Move Forward, som er det største parti i Thailands parlament, og som ses som en trussel mod det etablerede system.

Læs nærmere her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*