Midlertidig lempelse af kravet til en sundhedserklæring

De thailandske myndigheder har trukket lidt i land og kræver indtil udgangen af marts kun en “Fit to fly”-helbredserklæring for transit passagerer.

De thailandske myndigheder har valgt midlertidigt at lempe kravet om sundhedserklæring ved rejser med transit/mellemlanding via Thailand fra andre lande. Fra den 25. til 31. marts (23:59 lokal tid) skal transitrejsende i Thailand medbringe følgende:

  • Et ”Fit to Fly” certifikat – se skemaet HER. Certifikatet skal være underskrevet af en læge. En egentlig COVID19-test er i dette tidsrum ikke længere nødvendig.

Der stilles heller ikke længere krav om en sundhedsforsikring for transitrejsende. Bemærk, at lempelsen kun gælder, hvis du mellemlander i Thailand (op til 24 timer). Læs de thailandske myndigheders officielle udmelding HER.

Der er fortsat ingen restriktioner for udrejse fra Thailand til Danmark, men der er stadigt færre forbindelser til Europa/Skandinavien.

Mulighederne for hjemrejse fra Thailand

Dag for dag bliver der færre flybilletter ud af Bangkok til København, priserne på disse stiger og er markant højere end normalt.

Thai Airways melder stadig om ledige pladser på fly til København resten af marts. Derefter indstiller de alle flyvninger til København i april og maj. Thai Airways forventes ligeledes at indstille alle europæiske ruter i april og maj, ligesom regionale ruter indstilles fra 25. marts til 31. maj. Thai Airways vil muligvis gennemføre enkelte flyvninger til Europa, der er bestilt og aftalt på forhånd.

Sidste to fly med Norwegian til Europa er fredag den 27. marts. Begge fly er dog overbooket.

KLM har fortsat daglige flyvninger til Amsterdam, dog aflyst 26. og 28. marts. Finnair har fortsat afgange fra hhv. Bangkok og Krabi til Helsinki resten af marts, hvorefter ruterne suspenderes og ”opsamlingsafgange” besluttes case-by-case. Lufthansa, Swiss og Air France har flyvninger i løbet af ugen til Europa. Air France vil efter 27. marts operere gennem KLM. Qatar flyver stadig, men der forventes lang mellemlanding i Doha.

Situationen er som sagt meget dynamisk og der tages forbehold for ændringer.

Hold dig ajour hos: Den danske ambassade i Bangkok

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*