Vigtig information vedr. flytrafikken, herunder transit via Thailand

Udenrigsministeriet har opdatereret rejsevejledningen for Thailand

De thailandske myndigheder har oplyst, at alle rejsende til Thailand (inkl. transit) fra søndag den 22. marts kl. 00.00 (lokal tid) ved check-in i lufthavne skal fremvise en sundhedserklæring og sundhedsforsikring.

Sundhedserklæringen:

  • Sundhedserklæringen skal indeholde dokumentation for at man ikke udgør en risiko for smitte med coronavirus/covid-19. Sundhedserklæringen kræver derfor en covid-19 test.
  • Sundhedserklæringen skal være underskrevet af en læge inden for de seneste 72 timer før afrejse.
  • Myndighederne har udviklet en skabelon for sundhedserklæringen, som kan findes hos: Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT)

Sundhedsforsikringen:

  • Sundhedsforsikringen skal have dækning op til US 100.000 dollars, svarende til ca. DKK 700.000 kr.

Hvis rejsende ikke kan fremvise gældende sundhedserklæring og sundhedsforsikring ved check-in, vil adgang til fly blive nægtet. Det gælder også ved transit.

Hvis du opholder dig i Thailand eller andre lande i regionen, og skal rejse via Thailand, bør du snarest muligt undersøge mulighederne for at udrejse i dialog med dit rejse-, fly eller forsikringsselskab.

Rejser til og fra Thailand:

Dag for dag bliver der færre flybilletter ud af Bangkok til København, priserne på disse stiger og er markant højere end normalt.

Der er næsten ingen direkte billetter mellem Bangkok og København, flere af afgangene er med meget lange mellemlandinger. Derfor er det vigtigt, at man hurtigst muligt får arrangeret sin hjemrejse og kommer afsted, så snart det overhovedet kan lade sig gøre. Du skal kontakte dit rejseselskab og forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål om, hvordan du kommer hjem.

Klik her for at læse nærmere hos den danske ambassade i Bangkok

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*